ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ, Χαϊδάρι: Ποιος εξελέγη πρόεδρος, αναλυτικά αποτελέσματα

Με την παρουσία στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η εσωκομματική εκλογική διαδικασία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Χαϊδαρίου, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Η ψηφοφορία διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο.

Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής επανεξελέγη ο Λουκάς Καραστατήρης με 428 ψήφους, έναντι 319 του Χρήστου Νικολάου. Στην ίδια κάλπη βρέθηκαν 25 λευκά ψηφοδέλτια και τέσσερα άκυρα.

Αναλυτικά η σταυροδοσία για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΜ.Τ.Ο έχει ως εξής:

Γεωργαντάς Θεόδωρος 247

Γούσιας Χρήστος 262

Διαμαντής Γρηγόρης 149

Ζήνας Νικήτας 201

Κακάλη Βασιλική 257

Καλιακμάνη Ελένη 67

Λιώση Αλεξάνδρα 91

Μελετίου Ηλίας 160

Σακκάς Αθανάσιος 189

Τσικνή Αικατερίνη 121

Φωτεινός Γεώργιος 159

Χαχάμη Βαρβάρα 77

Χήρας Ιωάννης 102

Με βάση τον αριθμό των ψήδφων αλλά και την ποσόστωση ανδρών – γυναικών, εκλέγονται οι Γεωργαντάς, Γούσιας, Διαμαντής, Ζήνας, Κακάλη, Λιώση, Μελετίου, Σακκάς, Τσικνή, Φωτεινός, Χαχάμη. Παράλληλα εκλέγεται και θα είναι στο νέο διοικητικό συμβούλιο και ο Χρήστος Νικολάου επειδή το ποσοστό του ως υποψηφίου προέδρου, ξεπέρασε το 40% του συνόλου των ψήφων.

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ, Χαϊδάρι: Ποιος εξελέγη πρόεδρος, αναλυτικά αποτελέσματα 1
Λουκάς Καραστατήρης

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος, Λουκάς Καραστατήρης, δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Είμαι υπέρμαχος  της ενότητας του κόμματος. Οι εκλογές έγιναν και από σήμερα προχωράμε όλοι μαζί».

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ, Χαϊδάρι: Ποιος εξελέγη πρόεδρος, αναλυτικά αποτελέσματα 3

Μειωμένη προσέλευση

Η προσέλευση ψηφοφόρων στην προχτεσινή κάλπη ήταν αριθμητικά μικρότερη από από εκείνη του 2018, παρά την επιπλέον δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Πιο συγκεκριμένα ψήφισαν φέτος 766 άτομα, έναντι 950 στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Από την πλευρά της, η γραμματέας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και παλιό στέλεχος της τοπικής ΝΔ, Βίκυ Κακάλη, βρήκε τα μηνύματα ενθαρρυντικά. Μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» πως η προσέλευση των μελών και φίλων του κόμματος σε αυτές τις εκλογές ήταν μεγαλύτερη ποσοστιαία σε σχέση με τις προηγούμενες του 2018. Χαρακτηριστικά, όπως είπε, από τα 951 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν στην προ χθεσινή ψηφοφορία είτε με τη φυσική τους παρουσία είτε κάνοντας χρήση διαδικτυακής ψήφου συνολικά 766 άτομα (ποσοστό 81%), ενώ στις αμέσως προηγούμενες  του 2018 από τα 1280 εγγεγραμμένα μέλη προσήλθαν στις τότε εσωκομματικές κάλπες 950 άτομα (ποσοστό 74%).  

Δύο Χαϊδαριώτες στη Β2 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας

Στον εκλογική διαδικασία υπήρξε ξεχωριστή κάλπη για το πολιτικό όργανο του κόμματος στα δυτικά προάστια, τη Β2 ΝΟΔΕ. Πρόεδρος επανεξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος Δημήτρης Μαυροειδάκος από την Πετρούπολη, ενώ στο νέο συμβούλιο εκλέχτηκαν οι Χαϊδαριώτες Παναγιώτης Σπίνουλας και Ελευθερία Τοκατλίδη. Ο τρίτος Χαϊδαριώτης που ήταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, Αντώνης Αντωνόπουλος, δεν εξελέγη. 

Υπήρξε και τρίτη κάλπη για την ανάδειξη των συνέδρων. Στο μακροσκελές ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονταν περισσότερα από 70 στελέχη, από ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button