ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την επίθεση σε νεαρό στο Χαϊδάρι

Ερώτηση για την ελλιπή αστυνόμευση σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας κατέθεσε χτες Δευτέρα 14/2 στη Βουλή, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο βουλευτής στην κατατεθείσα ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας βαίνουν δυστυχώς αυξανόμενα σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια μεταξύ των οποίων και στη Δυτική Αθήνα. Η Δυτική Αθήνα μια πυκνοκατοικημένη περιφερειακή κοινότητα, με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, είναι δυστυχώς υποβαθμισμένη σε σημαντικούς τομείς, με έντονη ακόμα και την ανασφάλεια των πολιτών στην καθημερινότητά τους».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα περιστατικού βίας, αναφέρει το γεγονός ότι «το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, στην πλατεία Ελευθερίας στο Δάσος Χαϊδαρίου, πενταμελής ομάδα ενηλίκων, χωρίς κανένα λόγο επιτέθηκε σε μια παρέα τεσσάρων παιδιών ηλικίας 17 ετών. Αποτέλεσμα αυτής της καταδικαστέας επίθεσης, που προκαλεί ντροπή και οργή, ήταν ένα εκ των παιδιών να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο».

Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «είναι πραγματικά αδιανόητο να ενδημούν τέτοιου είδους φαινόμενα, με διάφορες «συμμορίες» να σπέρνουν τον πανικό, τον φόβο και να τραυματίζουν κατοίκους της πόλης».

Αναφέρει δε ότι «η δράση αυτών των συμμοριών, έρχεται να διαψεύσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος πριν από πέντε μήνες επισκεπτόμενος τη Δυτική Αθήνα -και ως βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών- έκανε λόγο για πάταξη της παραβατικότητας στους επτά δήμους της
περιοχής».

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι «φαίνεται η αστυνόμευση να μην αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης για περιοχές όπως το Χαϊδάρι, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, με θλιβερό αποτέλεσμα να βρίσκουν έδαφος φαινόμενα που ενδυναμώνουν το αυγό του φιδιού». «Χωρίς άλλες περιστροφές, επιβάλλεται να ενισχυθούν άμεσα οι περιπολίες σε όλη τη Δυτική Αθήνα και να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα αστυνομικά τμήματα για να σταματήσουν να σπέρνουν τη βία και το φόβο «συμμορίες» που δρουν ανενόχλητες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό: Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί: α) για την πάταξη των κάθε λογής «συμμοριών» που σπέρνουν τον φόβο στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, τραυματίζοντας ακόμα και ανήλικα παιδιά, β) για την επαρκή στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων των επτά δήμων της περιοχής και γ) για την άμεση ενίσχυση των περιπολιών;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button