ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Λ. Αθηνών

Η εκτέλεση του Δημήτρη Μάλαμα στη Λ. Αθηνών, στο Χαϊδάρι, πυροδότησε σε βάθος έρευνα για τη διαφθορά στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, τη συγκεκριμένη υπόθεση χειρίζεται η Εισαγγελία Διαφθοράς και αφορά σε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως εκβίαση, δωροδοκία και σύσταση-συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μεγάλο αριθμού στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και γνωστών δικηγόρων.

Η πόλη μας είχε συγκλονιστεί το πρωί της 29ης Οκτωβρίου του 2019, στις 11:00, όταν στη συμβολή των οδών Αθηνών και Σατωβριάνδου έπεφτε νεκρός από σφαίρες εκτελεστών ο επιχειρηματίας, ενώ πήγαινε στην έδρα της εταιρείας του. Τελικά οι δράστες της δολοφονίας κατάφεραν να διαφύγουν ενώ ο Δημήτρης Μάλαμας είχε πέσει αιμόφυρτος στο ρείθρο του πεζοδρομίου. Μαζί του στο σημείο τη στιγμή του φόνου βρίσκονταν δύο εν ενεργεία αστυνομικοί, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι εργάζονταν παράνομα ως προσωπικοί φρουροί του επιχειρηματία. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι τυχαία περνούσαν από το σημείο αυτό και θεώρησαν σκόπιμο να εμπλακούν στο περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Βλαχουτσάκου για το zougla.gr, ο Μάλαμας είχε κατηγορηθεί το 2007 για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας και μερικά χρόνια αργότερα είχε εμπλακεί σε υπόθεση με παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες. Το διάστημα μετά το 2015 είχε απασχολήσει έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) για διαφθορά στην αστυνομία, καθώς σε μπαρ που φέρεται να κατείχε στο κέντρο της Αθήνας σημειώνονταν πολλές επισκέψεις αρκετών αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Επτά μήνες, λοιπόν, μετά τη δολοφονία, πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία-φωτιά, που αφορά, μεταξύ άλλων, στον επιχειρηματία, ενώ φέρονται να εμπλέκονται ένας πρώην βουλευτής, ένας δημοσιογράφος, δικηγόροι, καθώς και μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Ειδικότερα, τα πρόσωπα αυτά, καθώς και άλλα εκλήθησαν να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για σχέσεις που φέρονται να διατηρούσαν με τον εν λόγω επιχειρηματία.

Το zougla.gr μίλησε τόσο με τον δημοσιογράφο, όσο και με έναν από τους νομικούς, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την είδηση και μάλιστα αναμένουν να παραλάβουν τις κλήσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Αντίθετα ο πρώην βουλευτής, ευρύτερης συντηρητικής παράταξης αρνήθηκε πως έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ανωμοτί και δήλωσε στο zougla.gr πως δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση και πως δεν εμπλέκεται σε κανένα επίπεδο με το θέμα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς χαρακτηρίζεται ως ιδιαζόντως σοβαρή. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι σχέσεις, προσωπικές και επαγγελματικές, του Δημήτρη Μάλαμα ως επιχειρηματία με τα πρόσωπα που έχουν προαναφερθεί και άλλα, καθώς και με τους αστυνομικούς. Ο αριθμός τους ξεπερνά τους 10 και πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως αγγίξει και τους 20.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button