ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έρχονται κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της Ακτής Σκαραμαγκά

Σε δήλωση σχετικά με τις ενέργειες διεκδίκησης της Ακτής Σκαραμαγκά από τον Δήμο προχώρησε ο Βαγγέλης Ντηνιακός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου. Οι δύο νομικές προσφυγές που σχεδιάζονταν έχουν κατατεθεί, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπαραταξιακές επαφές για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο δήμαρχος χαρακτήρισε το θέμα -πέραν της νομικής του διάστασης- σαν “πολιτικό”, που σημαίνει ότι η δημοτική αρχή αναμένει να ανοίξει σχετική συζήτηση με την κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να πάρει θέση απέναντι στα συγκεκριμένα ζητήματα που βάζει ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Πιο αναλυτικά η δήλωση:

“Στον αγώνα για την προάσπιση της δημοτικής μας περιουσίας” 

«Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου κατατέθηκαν οι δύο αιτήσεις ακύρωσης κατά των δύο διαγωνισμών για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Προχωρούμε στη νομική διαδικασία όπως είχαμε δεσμευτεί χρονικά τηρουμένων αυτών των προθεσμιών, σύμφωνα με το καθ’ ύλη αρμόδιο νομικό εκπρόσωπο του Δήμου μας, τον καθηγητή κ. Κοντιάδη. Έχει ήδη συγκληθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή σε σχέση με κάποιες κινητοποιήσεις, που θέλουμε να ακολουθήσουν. Όποτε θα υπάρχει φαντάζομαι μια συνέχεια συναντήσεων, για να καταλήξουμε κάπου. Και νομίζω πως στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα γίνει και μια συνέντευξη Τύπου, παρόντος και του καθηγητή, όπου θα εκθέσουμε τα θέματα φυσικά που δεν είναι μόνο νομικά, αλλά και πολιτικά.

Στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας, εγώ έθεσα το θέμα. Μάλιστα αν θυμάστε καλά, στις αρχές της δημοτικής μας θητείας είχε ληφθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα από τον ΑΣΔΑ υπέρ της προβλήτας, παρόντων των υπολοίπων δημάρχων, οι οποίοι συμφώνησαν πάνω σε αυτό, ότι δηλαδή στον αγώνα μας είναι συμμέτοχοι και έχουν συνυπογράψει το συγκεκριμένο ψήφισμα. Φυσικά από αυτόν το αγώνα για την προάσπιση της δημοτικής μας περιουσίας, γιατί μιλάμε για τρία ακίνητα (ΚΑΕΚ) και τον κοινόχρηστο χώρο στον αιγιαλό, δεν θα παραιτηθούμε».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button