ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επιστροφή στην αθλιότητα των διαφημιστικών πινακίδων

Επανέρχονται οι διαφημιστικές πινακίδες σε πεζόδρομους και πλατείες, μαζί με τις σιδερένιες κατασκευές τους. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουλίου, η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών αλλάζει την εικόνα των ελληνικών πόλεων, με την επιστροφή σε ένα παρελθόν που κανένας δεν θέλει να θυμάται.

Σύμφωνα με το zougla.gr, με τη νέα αυτή απόφαση οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης αναμένεται πέρα από τραπεζοκαθίσματα να γεμίσουν και με διαφημιστικά πλαίσια τύπου PISA διαστάσεων 3 μέτρων επί 4 μέτρων των οποίων το ύψος θα φτάνει τα 5,5 μέτρα.  Αντιστοίχως αναμένεται να προστεθούν διαφημιστικές Ρακέτες, δηλαδή το γνωστό σκηνικό που στοίχειωνε τα πεζοδρόμια και τις πόλεις της Ελλάδας μέχρι το 2004.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία ουσιαστικά πρόκειται να επαναφέρει το χάος των διαφημίσεων στις πόλεις της χώρας,  εξεδόθη στη «ζούλα», χωρίς  διαβούλευση και συζήτηση με τους Δήμους και τα συλλογικά όργανα.

Δηλαδή η κυβέρνηση εν κρυπτώ με επισπεύδοντα τον αρμόδιο υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, προφανώς υποχώρησε στις πιέσεις και τα συμφέροντα παλιών διαφημιστών που για χρόνια είχαν υποβαθμίσει  το αστικό περιβάλλον της Αθήνας και των άλλων πόλεων με τις ανεξέλεγκτες τοποθετήσεις διαφημίσεων σε κάθε ελεύθερο χώρο.

Το zougla.gr υπενθυμίζει ότι για πολλά χρόνια οι διαφημιστικές πινακίδες στα οδικά δίκτυα στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και κυρίως νέους με τους ειδικούς να αναφέρουν πως φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για πληθώρα τροχαίων ατυχημάτων, υποβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και ουσιαστικά εξυπηρετούν μόνο κερδοσκοπικές επιδιώξεις.

Επιστροφή στην αθλιότητα των διαφημιστικών πινακίδων 1

Διαβάστε εδώ την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αλλάξει την εικόνα της Αθήνας προς το χειρότερο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button