ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Επίσκεψη Μαργαρίτη Σχοινά στο Σκαραμαγκά

Στη Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Σκαραμαγκά βρέθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα Υποδοχής και Ασύλου, Μανώλη Λογοθέτη, καθώς και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος«Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση-PHILOS», το οποίο υλοποιείται από τον ΕΟΔΥ με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημερώθηκε για την πορεία του.

«Η εφαρμογή του προγράμματος σύμφωνα  με το ευρωπαϊκό πλαίσιο για κράτος δικαίου»

Το προσωπικό του ΕΟΔΥ-PHILOS παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε περισσότερους από 2.800 ωφελούμενους, εξυπηρετεί τα τακτικά και τα έκτακτα περιστατικά, διενεργεί εμβολιασμούς. Ακόμα  κάνει την απαιτούμενη διασύνδεση και παραπομπή σε μονάδες υγείας και έχει σηκώσει το βάρος του υγειονομικού ελέγχου των ωφελούμενων της δομής σε όλη  τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, διενεργώντας καθημερινά προληπτικά τεστ για την έγκαιρη ανίχνευση θετικών κρουσμάτων, επιτυγχάνοντας έτσι τον περιορισμό της διασποράς.

O κ. Σχοινάς έδειξε να αναγνωρίζει ότι η εφαρμογή του προγράμματος κινείται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο για κράτος δικαίου και τις βασικές αρχές «Ισότητας, Αλληλεγγύης και Προστασίας» σε ευάλωτους και μη πληθυσμούς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button