ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου για την EVA, προετοιμασία του Δήμου Χαϊδαρίου για νεροποντή

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που αναφέρεται στην κακοκαιρία “EVA”, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών, θα εκδηλωθούν και στην Αττική αύριο Κυριακή.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει έντονα φαινόμενα, με έμφαση στην αντιπλημμυρική προστασία. Όπως μας είπαν στελέχη του Δήμου έχουν καθαριστεί τα φρεάτια, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βουλώσουν από φερτές ύλες. Γι’ αυτό γίνεται έκκληση σε οδηγούς να μην παρκάρουν πάνω στα φρεάτια, ώστε να είναι δυνατός ο καθαρισμός τους ανά πάσα στιγμή.

Σήμερα, μεσημέρι Σαββάτου στις 3 μμ. θα γίνεται έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου με αντικείμενο την επικείμενη κακοκαιρία, με συμμετοχή αρμοδίων αντιδημάρχων, προϊσταμένων και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Σε όλη διάρκεια της κακοκαιρίας θα υπάρχει προσωπικό σε επιφυλακή και θα είναι διαθέσιμα το JCB, καλαθοφόρο όχημα, όπως και ανοιχτό φορτηγό, για την περίπτωση που χρειαστεί απομάκρυνση δέντρου. Ας ληφθεί υπόψη ότι ο συνδυασμός δυνατής βροχής και ισχυρών ανέμων (όπως αναμένεται) προκαλεί πτώση δέντρων.

Τσουβάλια με άμμο θα τοποθετηθούν σε επικίνδυνα σημεία όπως στην οδό Επαύλεως και στο Κολυμβητήριο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button