ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

“Επιχείρηση Ελευθερία”: Ανέβαλαν εμβολιασμούς υγειονομικών για να εμβολιαστούν υπουργοί

“Ντροπή σας κύριε Κικίλια”. Με το φράση αυτή καταλήγει δήλωση του κ. Παναγιώτη Παπανικολάου, Νευροχειρουργού, Διευθυντή κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά και Γενικού Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, στην οποία αναφέρει ότι στο Νοσοκομείο Σωτηρία αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών, προκειμένου να εμβολιαστούν υπουργοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο είχαν διατεθεί 70 δόσεις του εμβολίου και υπήρχαν 54 προγραμματισμένα ραντεβού υγειονομικών. Αιφνίδια η διοίκηση είπε ότι έρχονται 21 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οπότε ακυρώθηκαν ισάριθμοι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς του Σωτηρία.

Το γεγονός κατήγγειλε με σκληρή ανάρτησή του στο facebook και ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου. Πιο συγκεκριμένα σημειώνει:

Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Κικίλια.

Χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ακόμη ότι εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε μια προτεραιοποίηση για τον τρόπο εμβολιασμού και ότι σ’ αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχουν στοιχεία αυθαιρεσίας. Έχει στηριχθεί σε κατευθυντήριες γραμμές παγκόσμιων οργανισμών και στους κανόνες βιοηθικής.

Ειδικότερα, πρώτο κριτήριο είναι ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση. Έχει διαπιστωθεί ότι η μεγάλη ηλικία αποτελεί τον υπ’ αριθμό Ένα κίνδυνο για νόσηση και γι’ αυτό στις πρώτες ομάδες συμπεριλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι.

Το δεύτερο είναι ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης και η κύρια ομάδα που κινδυνεύει είναι οι υγειονομικοί. Μάλιστα η κα Θεοδωρίδου τόνισε ότι διαπιστώνεται ευρεία αποδοχή από τους υγειονομικούς.

Το τρίτο κριτήριο είναι η διασφάλιση της φροντίδας και της νοσηλείας ατόμων ευάλωτων, ηλικιωμένων, ατόμων σε ειδικές δομές, σε δομές αποκατάστασης και σε χρονίους πάσχοντες, ενώ τελευταία ομάδα είναι οι απαραίτητοι υπάλληλοι για τη λειτουργία του κράτους.

Όπως ανέφερε, κατέταξε ως τελευταία ομάδα τους κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι όμως φαίνεται να παρακάμπτουν τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν πολλοί Κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως και οι πρόεδροι του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη, καθώς και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Συνολικά 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης θα είναι ανάμεσα στους Έλληνες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στην α’ φάση των εμβολιασμών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button