ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρησαν να σπάσουν την καραντίνα στον Σκαραμαγκά

Σε αυστηρή καραντίνα βρίσκεται το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά, μετά την εξακρίβωση 10 κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στους εκεί διαμένοντες, αλλά κάποιοι προσπάθησαν να την σπάσουν.

Έντεκα άτομα προσπάθησαν να βγουν παράνομα από κάποιο σημείο που θεώρησαν αφύλακτο, έγιναν όμως  αντιληπτοί από άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου, που εκτελούσαν υπηρεσία στο χώρο, και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε  δικογραφία σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (άρθρο 285 Π.Κ. – παραβίαση καραντίνας).

«Ψάχνουμε για δουλειά»

Πάντως σε γενικές γραμμές τις τελευταίες μέρες στη Δομή Σκαραμαγκά επικρατεί ηρεμία. Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, η πλειονότητα των προσφύγων (συνολικά πάνω από 2.000 άτομα) έχουν συμμορφωθεί στο lockdown που τους έχει επιβληθεί. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας παραμένουν μέσα στους οικίσκους και ούτε καν προαυλίζονται, από το φόβο της διάδοσης της ασθένειας.

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται αλλά σε κόσμιο επίπεδο, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι επιθυμούν να βγουν έξω, για να αναζητήσουν κάποια εργασία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button