ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έπεσε σε “αετονύχη”: Σε άλλον νοίκιασε το διαμέρισμά του, άλλον βρήκε μέσα!

Δεν μπορούσε να φανταστεί συμπολίτης, που ήθελε να νοικιάσει το διαμέρισμά του, ότι θα τον έβαζε στο χέρι τόσο εύκολα ένας καλοβαλμένος Έλληνας, που παρουσιάστηκε σαν ενδιαφερόμενος και μάλιστα πολύ βιαστικός.

Ενοικιαστήριο για ένα διαμέρισμα ανάρτησε στις μικρές αγγελίες ένας Χαϊδαριώτης και γρήγορα εμφανίστηκε υποψήφιος ενοικιαστής. Έδειξε ενθουσιασμένος από το σπίτι και είπε στον ιδιοκτήτη πως ενδιαφέρεται να το νοικιάσει άμεσα. Αυτός χάρηκε μια και δεν έχασε καθόλου χρόνο και δέχτηκε να δώσει αμέσως τα κλειδιά στον ενδιαφερόμενο, όπως του τα ζήτησε με την πρόφαση πως τα πράγματά του είναι ήδη σε φορτηγό και θέλει να τα μεταφέρει.

Υποσχέθηκε φυσικά πως σε λίγες ώρες θα του έδινε τα χρήματα και θα υπέγραφαν τα συμβόλαια. Άλλα όμως ήταν τα σχέδιά του…

Άλλον βρήκε μέσα…

Ο λεγάμενος μετατράπηκε ακαριαία σε “ιδιοκτήτη” και τα κλειδιά στο χέρι πέρασε από καφετέριες στο κεντρικό Χαϊδάρι και έκανε γνωστό πως νοικιάζει διαμέρισμα σε καλή τιμή. Ένας αλλοδαπός που εργάζεται σε τοπική επιχείρηση το είδε ως μία καλή ευκαιρία, αφού θα έβρισκε σπίτι κοντά στην εργασία του.

Το είδε, του πλήρωσε δύο ενοίκια και υπέγραψε μάλιστα και συμβόλαιο μαζί του.

Στο μεταξύ άδικα ο ιδιοκτήτης περίμενε τον ενδιαφερόμενο ενοικιαστή, στον οποίο και εμπιστεύτηκε τα κλειδιά του διαμερίσματός του.

Έτσι την Πέμπτη 8 Ιουλίου αποφάσισε να πάει να αλλάξει κλειδαριά. Αναστατώθηκε όμως όταν, ανοίγοντας την πόρτα, διαπίστωσε πως στο διαμέρισμα του έμενε ένα άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο. Ο αλλοδαπός του έδειξε το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον άλλο «ιδιοκτήτη».

Οι δύο άνδρες πήγαν μαζί στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου και κατήγγειλαν το συμβάν.

Από τον αριθμό της ταυτότητας που αναγραφόταν στο «συμβόλαιο», εντοπιστήκαν τα στοιχεία του δράστη. Πρόκειται για έναν 65χρονο σεσημασμένο για απάτες. Καταφέρνει να αποσπά χρήματα με την ίδια μέθοδο, ιδιαίτερα στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή σε βάρος του εκκρεμούν δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις για το ίδιο αδίκημα. Χαρακτηριστικά μόνο κατά το έτος 2020 έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 40 παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ για άλλη μια φορά σχηματίστηκε δικογραφία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button