ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έπεσε πρόστιμο στη Γ. Παπανδρέου

Ο άνθρωπος πραγματικά το παράκανε και το πρόστιμο ήρθε σαν φυσιολογική συνέπεια. Να πούμε “καλή αρχή” για το πρόστιμο; Καλύτερα μάλλον να πούμε “αχρείαστο να ‘ναι” και να εφαρμόζουμε όλοι τους στοιχειώδεις κανόνες ομαλής λειτουργίας της πόλης -και να μην μοιάζουμε και σαν τσαντίρ μαχαλάς.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος επισημαίνει ότι “επιβλήθηκε πρόστιμο σε συμπολίτη μας ο οποίος είχε εναποθέσει ογκώδη αντικείμενα (παλαιά έπιπλα κλπ) καταλαμβάνοντας πολλά μέτρα του πεζοδρομίου στην οδό Γ. Παπανδρέου στο Δάσος. Ο υπεύθυνος της παράβασης εντοπίστηκε μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και απομάκρυνε άμεσα ο ίδιος, όπως όφειλε, τα αντικείμενα από το πεζοδρόμιο”. Το ύψος του προστίμου δεν έγινε γνωστό.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η κατάληψη πεζοδρομίων και άλλων δημόσιων χώρων με μπάζα και ογκώδη αντικείμενα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χρόνια το Χαϊδάρι. Επίσης ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει ενημερώσει τους κατοίκους με αυτοκόλλητες αφίσες στους κάδους απορριμμάτων για την σωστή διαδικασία που αφορά την απομάκρυνση μπάζων και ογκωδών αντικειμένων και σε κάθε παράβαση που εντοπίζεται πραγματοποιεί συστάσεις ή προχωρά και στην επιβολή προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα ή κλαδέματα κήπου) οι κάτοικοι πρέπει να ειδοποιούν την Διεύθυνση Περιβάλλοντος στο τηλέφωνο 210 5811624 και να κλείνουν ραντεβού πριν βγάλουν τα αντικείμενα στο πεζοδρόμιο. Μπάζα δεν παίρνει ο Δήμος, την απομάκρυνση των μπάζων οφείλουν να πραγματοποιούν με δικά τους μέσα οι ιδιώτες από τις εργασίες των οποίων προέρχονται.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button