ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επεισοδιακή εκκένωση – Έκαψαν σπιτάκια στη δομή Σκαραμαγκά

Εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά κατά την τελική εκκένωσή του από διαμένοντες, προκριμένου ανααποδοθεί ο χώρος στον νέο ιδιοκτήτη, την εταιρεία Forest Group, συμφερόντων του πλοιοκτήτη Γιώργου Προκοπίου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και από διάφορες υπηρεσίες, από ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Κέντρου ήταν η Τέταρτη 15 Σεπτεμβρίου. Περί τις 8 το πρωί όμως εκδηλώθηκε πυρκαγιά και κάηκαν ολοσχερώς τρεις οικίσκοι, ενώ απειλήθηκαν και άλλοι δύο.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του καταυλισμού, που ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική. Στο χώρο έφτασαν έντεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και την έσβησαν.

Εκείνη την ώρα ακριβώς είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την μεταφορά των τελευταίων 348 προσφύγων, σε άλλες δομές.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπρηστική ενέργεια από μεμονωμένους πρόσφυγες, που διαμαρτυρήθηκαν για την μεταστέγαση τους. Πέρα από αυτό το επεισόδιο δεν σημειώθηκαν άλλες εντάσεις.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Ποιοι επιμένουν και παραμένουν

Οι 348 μεταφέρθηκαν ήδη σε άλλες δομές, όπως στον Κισσό Πηλίου, στις Θερμοπύλες, στο Κουτσόχερο Λάρισας και στις Σέρρες. Σήμερα πλέον στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων δεν μένει ούτε ένας πρόσφυγας. Ωστόσο έξω από το καμπ παραμένουν περίπου 35 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, που έμεναν παράνομα στη δομή, αφού δεν ήταν καταγεγραμμένοι και δεν δικαιούνταν φιλοξενία.

Άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου συνεχίζουν να φυλάνε την έκταση όλο το 24ωρο, στην οποία έχει απομείνει ο εξοπλισμός. Δρομολογείται η μεταφορά και διανομή του σε άλλες αντίστοιχες δομές της χώρας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button