ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έντονο αραβικό ενδιαφέρον για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Σχιστό – Το παρασκήνιο στο Ντουμπάι

Tα τελευταία ταξίδια της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα εμιράτα έφεραν νέα στο χώρο των επενδύσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το bankingnews.gr, το τελευταίο ταξίδι του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη στο Ντουμπάι φαίνεται ότι είχε μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη όσον αφορά τα ελληνικά πρότζεκτ που τρέχουν ήδη.

Εκεί, στο πλαίσιο της έκθεσης Expo2020, ο Υπουργός είχε στενή συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του εμιράτου, τον Μωχάμετ Αλαμπάρ του κολοσσού Emaar Properties. Ο κ. Αλαμπάρ αφού συζήτησε με την ομάδα Γεωργιάδη τα πρότζεκτ που η ελληνική πλευρά θα ενδιαφερόταν για συμπράξεις, δήλωσε θετικός στο να συμμετάσχει στην επένδυση στις Γούρνες Ηρακλείου μαζί με την θυγατρική του Ελλάκτωρα, Reds. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Σωτήρη Πίκουλα για το bankingnews.gr, ο Άραβας μεγιστάνας, θεώρησε εξαιρετική ευκαιρία και την επένδυση στο Σχιστό, δηλαδή την έκταση 3.000 στρεμμάτων που διαχειρίζεται η Σχιστό Α.Ε, που ανήκει στην Εκκλησία κατά 100%. Το μέρος προσφέρεται για αξιοποίηση του αιγιαλού με επενδύσεις στον τουρισμό. 

Αξίζει στο σημείο αυτό εδώ να σχολιαστεί το αραβικό ενδιαφέρον για παραθαλάσσιες τουριστικές επενδύσεις σε μια περιοχή όπου η βούληση του Δήμου Χαϊδαρίου να αποκτήσει πρόσβαση στη θάλασσα (Ακτή Σκαραμαγκά) χλευάζεται από διάφορες πλευρές εξ αιτίας της υποβάθμισης της περιοχής, όπως λένε. Αξίζει να μάθουμε τι απάντησε ο υπουργός ανάπτυξης στον Άραβα μεγιστάνα, όταν του μίλησε για τουριστικές επενδύσεις στο ίδιο σημείο!

Το αραβικό “focusing” όμως στην περιοχή μας δεν περιορίζεται μόνο στο ακίνητο της Εκκλησίας. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πριν 15 μέρες, μετά το ταξίδι της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Σαουδική Αραβία υπήρξε και άλλο ένα μεγάλο ενδιαφέρον από τα ναυπηγεία της Σ. Αραβίας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που έχει πάρει πλέον ο εφοπλιστής Προκοπίου. Επ’ αυτού δεν υπάρχουν περισσότερες διευκρινίσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button