ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο

Με κάσκες και τήρηση αποστάσεων διοργανώθηκε στο Δημαρχείο διαμαρτυρία φορέων της παιδείας στην πόλη μας, για τα υγειονομικά προβλήματα των σχολείων ενώπιον του κορωνοϊού. Έγινε συνάντηση με τον αντιδήμαρχι παιδείας, κ. Μάνο Πετούση και έθεσαν το πρόβλημα του αριθμού μαθητών ανά τάξη, των καθαριστριών, της θερμομέτρησης, και τόνισαν την ανάγκη διενέργειας τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ελεγχθεί η διασπορά.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο 1

Ακολουθεί ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου

Σήμερα, 30/9/2020, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο παιδείας, ζητώντας η δημοτική αρχή να πάρει θέση για όλα τα επείγονταζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών συνεπώς και των οικογενειών μας, για τα οποία η κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει.

Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε την έμπρακτη στήριξη του δήμου στα δίκαια αιτήματα μας για:

– τη μείωση των μαθητών ανά τάξη,

– την πρόσληψη όλου του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού,

– την κάλυψη όλων των αναγκών.

Απαιτήσαμε να δεσμευτεί για:

– να προσλάβει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας γιατί το υπάρχον δεν επαρκεί,

– να εξασφαλίσει για μαθητές και εκπαιδευτικούς ατομικά μέσα προστασίας,

– να γίνει η υποχρεωτική απολύμανση των σχολικών μονάδων,

– να υπάρξει μέριμνα για την διενέργεια τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,

Να καταδικάσει η δημοτική αρχή τις προσπάθειες μειοψηφίας γονέων, διευθυντών σχολείων να εκφοβίσουν τους μαθητές,  την παρουσία της αστυνομίας έξω από τα σχολεία. 

Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο 3

Τέλος, ζητήσαμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν όλα τα επείγοντα ζητήματα και να δεσμευτούν με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς, οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν περιγραφικές για το δίκαιο των αιτημάτων, ενώ καμία δέσμευση δεν ακούσαμε για όσα αφορούν σε αρμοδιότητες του δήμου.

Για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες κενές αίθουσες, σε κάποια ΚΑΠΗ.

Για τις καθαρίστριες δε γνώριζε από τους διευθυντές ότι υπάρχουν επιπλέον ανάγκες, ενώ έκανε μια γενικόλογη αναφορά για κάποιες που προσλήφθηκαν από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, χωρίς πάλι να διευκρινίζει ούτε τον αριθμό αυτών, ούτε που θα διατεθούν.

Για τις απειλές εναντίον μαθητών καταδίκασε γενικά την βία, χωρίς να παίρνει θέση στα διάφορα περιστατικά…

…και για το Δημοτικό Συμβούλιο μας παρέπεμψε στο πρωτόκολλο!!!

Τη στιγμή της διαμαρτυρίας δεν ήταν γνωστό το κρούσμα στο 8ο δημοτικό σχολείο και 6ο γυμνάσιο! Τα πρώτα κρούσματα στα σχολεία του Χαϊδαρίου, επιβεβαιώνουν την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ΤΩΡΑ!

Η πρωτοβουλία του δήμου για θερμομέτρηση των μαθητών κατά την είσοδό τους στο σχολείο, είναι ένα ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟ μέτρο. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, με ευθύνη του δήμου, του υπουργείου Υγείας και των συναρμόδιων φορέων να διενεργηθούν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ελεγχθεί η διασπορά και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε γιατί δεν παίζουμε με την μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Αύριο, 1 Οκτώβρη, μαζί  με τα παιδιά μας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 12:00μ.μ. στα Προπύλαια

Συνεχίζουμε μαχητικά.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο 5

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button