ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ένωση Γονέων: Η Κεραμέως στο Χαϊδάρι, με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου    

Αιφνίδια ενημερωθήκαμε  για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας σε σχολείο του Δήμου μας, με το δήμαρχο της πόλης, που, εν κρυπτώ (αλήθεια για ποιο λόγο;) εκφράσανε από κοινού την ικανοποίησή τους για τα μέτρα της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας, μάλιστα η Υπουργός δήλωσε ότι τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας, ενώ ο δήμαρχος επεσήμανε την καλή συνεργασία που έχει με το Υπουργείο!

Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι μόνιμη επωδός του Υπουργείου, δεν μας εκπλήσσουν οι δηλώσεις. Τον Σεπτέμβριο, από τη πρώτη μέρα, που άνοιξαν τα σχολεία πάλι μας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Τώρα εάν έκλεισαν 5 μήνες ήταν μια αναποδιά που δεν μπορούσε να την προβλέψει η κυβέρνηση, κάτι σαν “φυσικό” φαινόμενο! Επανέρχονται όμως, με την ίδια ακριβώς κοροϊδία! Το θλιβερό είναι όταν η δημοτική αρχή, επιλέγει να χειροκροτήσει την αντιστροφή της πραγματικότητας και να γίνει μέρος του εμπαιγμού!

Να το ξεκαθαρίσουμε, μετά από από 5 μήνες κλειστά τα σχολεία, το μόνο που εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας είναι για άλλη μια φορά η ατομική ευθύνη να αυτοδιαγνώσουμε, να αυτοδηλώσουμε, και να αυτοθεραπεύσουμε τα παιδιά μας!

Τέρμα πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία!!

Επιτέλους, απαιτούμε η κυβέρνηση  να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών, εκπαιδευτικών, την αναπλήρωση των μορφωτικών ελλειμμάτων, και την κοινωνική/ψυχολογική στήριξη όπου αυτό είναι αναγκαίο.

  • Με μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους,
  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη,
  • Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού: υγειονομικού, εκπαιδευτικού, καθαριότητας και επιστημονικού.
  • Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά και συνολικά κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Εδώ και τώρα πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να υλοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές.

Καλούμε τους γονείς του Δήμου μας μαζικά, αποφασιστικά να πάρουμε μέρος στην κινητοποίηση που καλούνε σωματεία, μαζικοί φορείς της περιοχής, στις 14/4, στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (Θηβών 196 – Π. Κοκκινιά), στις 19:00μ.μ. για ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής μας, και υγειονομικά μέτρα στα σχολεία.

Υ.Γ. ο κος Δήμαρχος αντί να χειροκροτεί το “θεάρεστο” έργο της κυβέρνησης καλό θα ήταν να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σχολικής καθαριότητας, που είναι στις αρμοδιότητές του, καθώς είναι τραγικές οι ελλείψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button