ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: Η κατάσταση στα σχολεία είναι πολύ δύσκολη

Δελτίο ΤύπουΈνωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου

Πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου, συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων της περιοχής, με θέμα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς και τις πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα εξής  σχολεία: 1ο, 3ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 14ο Δημοτικά Σχολεία,  από 1ο, 4ο, 5ο,7o Γυμνάσια, και 3ο, 4ο Λύκεια. Πλούσια η συζήτηση και ο προβληματισμός, επαναβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι πολύ δύσκολη, με κενά σε εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, με ολοήμερα στον αέρα και την ενισχυτική να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί. Αντίθετα, νομοθετήθηκε μέσα στο καλοκαίρι η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Πολλά τμήματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια είναι πέραν των 22 μαθητών, με αποτέλεσμα να προκαλείται συνωστισμός και συγχρωτισμός μέσα στις τάξεις. Ενώ ο  αριθμός των καθαριστριών δεν επαρκεί για τον σωστό καθαρισμό των σχολικών μονάδων με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ.

Η μεγάλη εικόνα είναι ίδια, με μικρές διαφοροποιήσεις ανά σχολική μονάδα, και αφορά όλους τους μαθητές. Ο αγώνας χρειάζεται να είναι κοινός με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την μόρφωση, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Συμμετέχουμε στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια, που καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Σωματεία εκπαιδευτικών.

Παραπέρα, προτείνουμε τα Διοικητικά Συμβούλια να συγκαλέσουν συνελεύσεις των Συλλόγων, με την συνδρομή της Ένωσης για να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα και να προχωρήσουμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Δήμο Χαϊδαρίου για τα ζητήματα καθαριότητας, κτιριακά, μέσα ατομικής προστασίας και στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας για τις προσλήψεις του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Να συγκληθούν σχολικά συμβούλια, ώστε να καταγραφούν αναλυτικά τα προβλήματα ανά σχολική μονάδα.

Διεκδικούμε:

  • 15 μαθητές ανά τάξη στα δημοτικά και 17 μαθητές στην δευτεροβάθμια. Αναζήτηση, αιθουσών στον Δήμο μας ώστε να σπάσουν υπερπληθή τμήματα,
  • έκτακτη χρηματοδότηση για την επισκευή, συντήρηση σχολείων, έκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές να καλυφθούν οι ανάγκες σε ατομικά μέσα προστασίας,
  • διπλάσιο προσωπικό καθαριστριών για να καλυφτούν οι ανάγκες σε όλα τα σχολεία,
  • πρόσληψη εκπαιδευτικών για να καλυφτούν όλα τα κενά στα σχολεία,
  • μαζικά τεστ, επαναλαμβανόμενα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του Υπουργείου,
  • να προσληφθεί το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό, σε σύνδεση με την πρωτοβάθμια υγεία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button