ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: Δεν υποχωρούμε!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου χαιρετίζει τους δεκάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση και την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε 4 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (3ο γυμνάσιο, 4ο γυμνάσιο, 7ο γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ), συνέχεια της  μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δευτέρα 18 Οκτώβρη).

Οι αντιπρόσωποι από τους Συλλόγους Γονέων, τα Συμβούλια των μαθητών, την Ένωση Γονέων και τους εκπαιδευτικούς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαράδεκτη απόφαση, απαιτώντας την ανάκληση της, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Συναντηθήκαμε με τον αντιδήμαρχο παιδείας απαιτώντας η ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου ενάντια στις συγχωνεύσεις να γίνει έμπρακτη συμμετοχή και στήριξη στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Δυστυχώς δεν πήραμε ξεκάθαρη δέσμευση.

Συνεχίζουμε, τον αγώνα μας, με μαζική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας Δευτέρα 25 Οκτώβρη στις 13:30 μ.μ. για να απαιτήσουμε να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφαση. Συνεδριάζουμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, τα 15μελή και οργανώνουμε την μαζική, δυναμική παρουσία μας έξω από το Υπουργείο.

Καλούμε σε συμμετοχή τις Ενώσεις Γονέων Δυτικού Τομέα και τις αντίστοιχες ΕΛΜΕ για να συντονίσουμε το βηματισμό μας. Να δυναμώσουμε τη φωνή μας για τα δίκαια αιτήματά μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 13:30 Μ.Μ. μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, τις Ενώσεις όλης της Περιφέρειας. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Δεν υποχωρούμε εάν δεν ανακληθούν οι αποφάσεις των συγχωνεύσεων, το σπάσιμο των τμημάτων, η κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button