ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση του χιονιά

Σε ανακοίνωση προέβη ο Δήμος Χαϊδαρίου σχετικά με τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης:

Από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου μας παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η χιονόπτωση. Το όχημα 4Χ4 με το ειδικό μηχάνημα (αλατοδιανομέας) ρίχνει αλάτι στους δρόμους για την πρόληψη του παγετού. Ένας φορτωτής βρίσκεται στο Άνω Δάσος και ένας άλλος είναι σε ετοιμότητα στην υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να ξεκινήσουν την απομάκρυνση του χιονιού μόλις αυτό σωρευτεί στο οδόστρωμα.

Ο θερμαινόμενος χώρος στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, για αστέγους και για κάθε πολίτη που μπορεί να τον χρειαστεί, παραμένει ανοιχτός όλο το 24ωρο. Η Κοινωνική Υπηρεσία επικοινώνησε και ενημέρωσε σχετικά όλους τους καταγεγραμμένους αστέγους στην πόλη, από τους οποίους ήδη κάποιοι έχουν προσέλθει στο Δημαρχείο. Για περίπτωση ανάγκης, λειτουργεί όλο το 24ωρο το τηλέφωνο του Δημαρχείου 213 2047200.

Τις επόμενες ώρες τα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να ενταθούν. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπές μετακινήσεις και να προσέχουν τον παγετό στα πεζοδρόμια.

Θερμαινόμενη αίθουσα

Θέμα προέκυψε μετά από ανάρτηση με βίντεο στη σελίδα fb του ακτιβιστή Φώτη Δημήτρουλα, όπου αναφέρεται ότι χτες το βράδυ δεν υπήρχε θερμαινόμενη αίθουσα στο Δημαρχείο: “Χθες η θερμοκρασία ήταν 2 βαθμούς κελσίου. Μετά την διανομή ζεστού φαγητού στους άστεγους, ψάξαμε την θερμαινόμενη αίθουσα του δήμου Χαϊδαρίου. Όπως θα ακούσετε παρακάτω αίθουσα δεν υπήρχε πουθενά.”

Η εφημερίδα μας ρώτησε για το θέμα αυτό στέλεχος της επικοινωνίας του Δήμου, που μας απάντησε ότι θερμαινόμενη είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Χτες δεν προσήλθε κανένας άστεγος, ενώ σήμερα, μέχρι στιγμής, υπάρχουν δύο που αναζήτησαν καταφύγιο στο Δημαρχείο. Υπάρχουν και άλλοι άστεγοι, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί σχετικά, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λύση για τις δύσκολες αυτές μέρες σε στεγασμένους χώρους γνωστών τους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button