ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

“Ένας παιδαγωγός για 27 παιδιά σημαίνει ότι τα παιδιά μας δεν είναι ασφαλή”

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Γονέων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Χαϊδαρίου:

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου για τα σοβαρά, οξυμένα και ανεπίλυτα προβλήματα που απασχολούν όλους τους γονείς που τα παιδιά μας βρίσκονται σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

Ενδεικτικά παραθέτουμε μια σειρά απο προβλήματα που όλοι μας καθημερινά αντιμετωπίζουμε και που θέσαμε στους εκπροσώπους της διοίκησης του Δήμου (όχι βέβαια και στον δήμαρχο, όπως ζητήσαμε, αφού απουσίαζε).

  • Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, συγχωνεύσεις τμημάτων, κατάργηση της σωστής αναλογίας παιδαγωγών – παιδιών, με πολύ σοβαρές συνέπειες στο παιδαγωγικό έργο όπως επίσης και στην ασφάλεια των παιδιών μας.
  • Μετακίνηση βοηθητικού προσωπικού των σταθμών σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.
  • Ελλείψεις σε επαρκή και ποιοτικά είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.
  • Παιχνίδια και είδη χειροτεχνίας, τα οποία τις περισσότερες φορές αγοράζουν με δικά τους έξοδα οι ίδιοι οι παιδαγωγοί
  • Σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν οι γονείς τα βασικά αναλώσιμα, όπως πάνες, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, κλπ

Αφού θέσαμε όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα και απαιτήσαμε άμεσες λύσεις, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ήταν ασαφείς αλλά και προκλητικοί, όταν μας είπαν ότι «τα παιδιά μας είναι οριακά ασφαλή» ή ότι πολλές από τις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς «αρνούνται να αλλάξουν τις πάνες στα παιδιά» και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα αποποιήθηκαν όποιας ευθύνης με το γνωστό παιχνίδι ότι «δε φταίμε εμείς αλλά το κράτος». Σίγουρα είναι προφανείς οι ευθύνες που υπάρχουν στην κυβέρνηση, όμως αυτό δεν αναιρεί και τις πολύ σημαντικές ευθύνες της διοίκησης του δήμου Χαϊδαρίου που δεν έκαναν  τίποτα απολύτως για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που γνώριζαν ότι υπάρχουν και δεν πήραν έγκαιρα τα αντίστοιχα μέτρα. Και όλα αυτά ενώ έχει μπει ο Νοέμβριος. Πολύ περισσότερο που έχουν στην αντίληψή τους ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν “μόνιμοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς”, τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι είναι εξαντλημένοι λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική, 1 παιδαγωγός για 27 παιδιά σημαίνει ότι τα παιδιά μας δεν είναι ασφαλή, ότι δεν υπάρχει αντικειμενικά καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα και ας αναλογιστεί καθένας μας τι θα γίνει αν κάποια στιγμή αρρωστήσει μία παιδαγωγός. Θα κλείσει το τμήμα και δεν θα ξέρουμε που να αφήσουμε τα παιδιά μας… και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Η προκήρυξη για τα 11 άτομα που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες και θα καταλήξει η όλη διαδικασία μετά τα Χριστούγεννα, όπως φαίνεται, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στις θέσεις που προκηρύχθηκαν, μόνο μια είναι θέση νηπιαγωγού.

Εμείς οι γονείς, δε γίνεται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Χρειάζεται άμεσα να οργανωθεί ο σύλλογός μας για να αποφασίσουμε μαζί τις επόμενες κινήσεις και να αποφασίσουμε τα αιτήματά μας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Μαζί με τους παιδαγωγούς, με όλους τους εργαζομένους των παιδικών και βρεφικών σταθμών θα δώσουμε αγώνα ώστε άμεσα να λυθούν όλα τα προβλήματα και να μην παίζει κανένας με την αγωνία μας και τη ζωή μας.

Μάζεμα όλων των γονιών τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7/11 στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σε οποιοδήποτε σταθμό του δήμου μας, άμεσα ενημερώνουμε στα παρακάτω τηλέφωνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Διαλεχτή: 6983.887262
Στέλλα: 697.2491237
Βασίλης: 6975.973162

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button