ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έλεγχος ρουτίνας στο Χαϊδάρι, αποκάλυψε οπλοστάσιο στο Περιστέρι!

Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο οδηγό ταξί, δεν μπορούσαν αν φανταστούν ότι η υπόθεση -κυριολεκτικά- μυρίζει μπαρούτι. Τεράστιος όγκος οπλισμού και συναφών αντικειμένων.

Όλα άρχισαν το πρωί του Σαββάτου 12/3 στον Σκαραμαγκά, όταν οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτη τη βιασύνη οδηγού ταξί να απομακρυνθεί και τον σταμάτησαν για έλεγχο. Στο όχημά του βρήκαν ένα σκοπευτικό πιστόλι, για το οποίο είχε άδεια, καθώς και ένα περίεργο κατασκεύασμα, που ήταν χειροποίητο πιστόλι, αλλά λειτουργικό. Όπως είπε στους αστυνομικούς το είχε φτιάξει μόνος του. Επίσης βρέθηκαν στην κατοχή του μαχαίρι και ραδιοασύρματος.

Οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου, όπου -ειδικά για το χειροποίητο όπλο- θεωρήθηκε ότι έπρεπε να εξεταστεί περαιτέρω η υπόθεση και αποφασίστηκε να γίνει έρευνα στο σπίτι του, στο Περιστέρι. Εκεί βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο!

Πιο συγκεκριμένα, ένα 45άρι πιστόλι και ένα πιο μικρό, γύρω στα 20 κυνηγετικά όπλα με ξυσμένο τον αριθμό όπλου, και πλήθος άλλων αντικειμένων όπως διόπτρες, κιάλια, ασύρματοι, πάρα πολλές σφαίρες πιστολιού και φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, μαχαίρια και μπαρούτι για κατασκευή φυσιγγίων. Όλα παράνομα και σε τεράστιες ποσότητες.

Στην υπόθεση, λόγω της σοβαρότητά της, ενεπλάκη και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Θα γίνει συγκριτική βαλλιστική εξέταση των όπλων, για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες, και θα επιδιωχθεί να βρεθεί η προέλευση των κυνηγετικών με τους κατεστραμμένους αριθμούς.

Ο συλληφθείς προς το παρόν αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button