ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση αίθουσας πολιτισμού στο Χαϊδάρι

Νέα όψη και, κυρίως, βελτιωμένη λειτουργικότητα θα αποκτήσει η Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου στην οδό Κολοκοτρώνη. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει εκτεταμένη παρέμβαση στην αίθουσα παραστάσεων του κτηρίου, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί κάθε εκδηλώσεις με σεβασμό στη δουλειά των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου.

Δεν είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη αίθουσα και με δυσκολία μπορεί να δεχτεί περισσότερους από 100 θεατές. Όμως η τωρινή της εικόνα είναι επιεικώς απαράδεκτη, καθώς έχει απλά στηθεί μια πλατεία με σχολικές καρέκλες. Επιπλέον, η μικρή σκηνή δεν έχει ηχητική κάλυψη, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, φωτισμό σκηνής και αυλαία. Θυμίζουμε ότι το κτήριο αυτό χτίστηκε για άλλο σκοπό, δηλαδή για τη λαϊκή επιμόρφωση. Όταν καταργήθηκε ο συγκεκριμένος θεσμός, τότε παραχωρήθηκε από το κράτος στον Δήμο Χαϊδαρίου και η δημοτική αρχή του Κυριάκου Ντηνιακού αποφάσισε να το μετατρέψει το κτήριο σε Πνευματικό Κέντρο. Όπως ποτέ δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στην νέο του ρόλο. Για την ιστορία, πριν από 10 χρόνια ο Τάσος Χαλκιάς είχε προτείνει να παραχωρήσει στον Δήμο τεχνικό εξοπλισμό από την σχολή θεάτρου του, που τότε είχε κλείσει, αλλά η δωρεά δεν υιοθετήθηκε από τον Δήμο.

Όλα αυτά θα αλλάξουν με το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, ενδιάμεσος φορέας του οποίου είναι ο Ααναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας. Για την ένταξή του προηγήθηκε πρόταση – απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, στις 24-9-2020, με τίτλο «Δημιουργία και Αναβάθμιση Υποδομών Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου».

Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση αίθουσας πολιτισμού στο Χαϊδάρι 3
Η μικρή σκηνή στερείται οποιουδήποτε τεχνολογικού εξοπλισμού για παραστάσεις.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο αμφιθέατρο της οδού Κολοκοτρώνη είναι:

α) Προμήθεια – εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού φωτισμού για τη διεξαγωγή θεατρικών, μουσικοχορευτικών κτλ. παραστάσεων (προβολείς, κονσόλες χειρισμού των φώτων κτλ.),

β) Προμήθεια – εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού ηχητικού συστήματος (ηχεία, βάσεις ηχείων, ψηφιακή κονσόλα ήχου, μείκτης ήχου, ακουστικά και μικρόφωνα ασύρματα).

 γ) Προμήθεια – εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού συστήματος προβολής ταινιών (βιντεο-προβολέας, φακός zoom, βάση, οθόνη προβολής).

δ) Προμήθεια – εγκατάσταση εξοπλισμού κερκίδας – καθισμάτων θεάτρου – κινηματογράφου.

 ε) Προμήθεια ειδικής κατασκευής – εγκατάσταση του εξοπλισμού φωτισμού επί της θεατρικής σκηνής.

Ο προϋπολογισμός του κυμαίνεται γύρω στα 110.00 ευρώ, εκ των οποίων περίπου 10.000 ευρώ θα καταβληθούν από τον Δήμο Χαϊδαρίου, προερχόμενα από ιδίους πόρους.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στη συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Μαρτίου ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση. Ο Αποστόλης Θεοφίλης ψήφισε λευκό χωρίς όμως να επηρεάσει το αποτέλεσμα, ενώ ο Μιχάλης Σελέκος και η Άλκηστη Βίτσα ήταν απόντες. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η δημοπράτηση του έργου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button