ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία: Μήνυµα για την αξία της προσπάθειας και τη δύναµη της θέλησης

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», σε συνεργασία µε τις ερασιτεχνικές θεατρικές οµάδες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελµατικού Γυµνασίου &
Λυκείου Πάτρας και των µαθητών και αποφοίτων του 19ου Γυµνασίου Πάτρας, θα ανεβάσουν, την Παρασκευή, 4 Νοεµβρίου 2022 (ώρα 12.30) στο θέατρο του Γυµνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων (Νεφέλης 1, Αφαία Χαϊδαρίου) την παράσταση «524 χιλιόµετρα όνειρα». Το έργο αναφέρεται στον Φειδιππίδειο Άθλο που πραγµατοποίησε η µεγάλη µαραθωνοδρόµος, Μαρία Πολύζου, διανύοντας 524 χιλιόµετρα (Αθήνα-Σπάρτη, Σπάρτη – Τύµβο Μαραθώνα) µε αφορµή τη συµπλήρωση 2.500 ετών από τη µάχη του Μαραθώνα.

Την παράσταση θα παρακολουθήσουν αποκλειστικά οι µαθητές και οι µαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων.

Η παράσταση, που βασίζεται στο παραµύθι της Μάγδας Κωστοπούλου-Μπέριου «Ένας γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.», ανέβηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα, ιδιαίτερη πατρίδα της Μαρίας Πολύζου, στις 12 Οκτωβρίου 2022 και θα ξεκινήσει από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» το ταξίδι της σε σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, για να µεταφέρει το µήνυµα για την αξία της προσπάθειας και τη δύναµη της θέλησης. Την παράσταση θα τιµήσει µε την www.neapaideia.gr παρουσία της η ίδια η Μαρία Πολύζου, καθώς και η συγγραφέας του παραµυθιού, Μάγδα Κωστοπούλου-Μπέριου.

Η Μαρία Πολύζου είναι το γυναικείο πρόσωπο του µαραθωνίου δρόµου στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε µαραθώνιο δρόµο Ολυµπιακών Αγώνων (Ατλάντα, 1996), κατέχει µέχρι και σήµερα το Πανελλήνιο ρεκόρ στον µαραθώνιο δρόµο και την καλύτερη ελληνική επίδοση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στις 13 Νοεµβρίου 2022 η Μαρία Πολύζου θα σταθεί στην εκκίνηση του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (25 χρόνια µετά την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ στη διαδροµή αυτή) και πάλι, όχι κυνηγώντας µία νέα επίδοση, αλλά για να διανύσει χιλιόµετρα προσφοράς για την υποστήριξη του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισµού LIFELINE, του οποίου ανακηρύχθηκε πρέσβειρα στην Ελλάδα από την ιδρύτριά του, πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας. Τα χρήµατα που θα συγκεντρώσει θα διατεθούν για την ενίσχυση του Πανεπιστηµιακού Γενικού Νοσοκοµείου «Αττικόν» µε σκοπό την αγορά νέων θερµοκοιτίδων.

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», στο πλαίσιο του Προγράµµατος Εταιρικής Ευθύνης «ΣυνΔράµω», θα στηρίξουν την προσπάθεια της Μαρίας Πολύζου, διοργανώνοντας έρανο µεταξύ των µελών της σχολικής κοινότητας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button