ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εισήγηση Κικίλια για lockdown τύπου Μαρτίου – “Μπαίνουμε σε τρίτο κύμα”

Νέα σκληρά μέτρα και, πιθανόν, ένα lockdown σαν αυτό του Μαρτίου προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open.

Εν συνεχεία, ο υπουργός ανέλυσε τα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Ανέφερε πως αυτή θα είναι η εισήγηση των ειδικών καθώς το 71% των ΜΕΘ στην Αττική έχουν ήδη καλυφθεί.

«Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική» δήλωσε συγκεκριμένα ο Βασίλη Κικίλιας. Όλα θα κριθούν από τα κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία. 

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα (09.02.2021) είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αναλύσεις που φτάνουν στα χέρια του από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button