ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Έγκληση Μ. Πιτσικούλη κατά του δημάρχου για παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση

Έγκληση κατά του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την Τρίτη 6 Ιουλίου, ο δημοτικός υπάλληλος και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου, Μάνθος Πιτσικούλης.

Έγκληση Μ. Πιτσικούλη κατά του δημάρχου για παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση 3
Μάνθος Πιτσικούλης

Οι κατηγορίες που προσάπτει στον δήμαρχο είναι η παράβαση καθήκοντος, με το σκεπτικό ότι τον απάλλαξε από προϊστάμενο της  Διεύθυνσης Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου και στη θέση του έβαλε συνάδελφο του με λιγότερα προσόντα. Επίσης τον κατηγορεί και για συκοφαντική δυσφήμηση προς το πρόσωπό του, με τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε γραπτώς στην απόφαση που εξέδωσε για την αποπομπή του από τη θέση προϊσταμένου. 

Από το περιβάλλον του υπαλλήλου μας είπαν ότι “με την υποβολή έγκλησης για παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση κλείνει ο κύκλος της παράνομης παύσης του κ. Πιτσικούλη από τον δήμαρχο Χαϊδαρίου. Ο νέος κύκλος αναμένεται να είναι πολύ απαιτητικός και δύσκολος”.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του Δήμου, για να έχει και τη θέση της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό. Η δημοτική αρχή δήλωσε άγνοια, προς το παρόν, για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Σύμφωνα με δικηγόρο που ρωτήσαμε, όταν υποβάλεται μήνυση στην Εισαγγελία περνούν κάποιες μέρες μέχρι να φτάσει η κλήση στον κατηγορούμενο. Με αυτή καλείται  να δώσει γραπτές εξηγήσεις στον Εισαγγελέα. Οι γραπτές εξηγήσεις θα κρίνουν αν η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button