ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε ο κυρ Στέλιος, ακούραστος εργάτης της ανέγερσης του Αϊ-Γιώργη

Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που άφησε αθόρυβα μεγάλο έργο για την εκκλησία και την πόλη μας. Ο κυρ-Στέλιος Ουτσιανικούσης μετακόμισε στον κόσμο των αγγέλων, με την ευχή των φίλων του στον Ά”ι-Γιώργη Άνω Δάσους να τον κατατάξει ο Κύριος “εν ταις αυλαίς των δικαίων του”. Πράγματι, ο κυρ-Στέλιος υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές της ανέγερσης του Ναού, μαζί με τον παπά-Γιάννη Γιαννακό, την κυρία Παναγιώτα Νικολαρέα, τον Σωκράτη Νικηφορίδη, τον ψάλτη κ. Μαγαλιό, την Λίτσα Περδίκη και άλλους συμπολίτες στον στενό πυρήνα, αλλά και τη στήριξη των κατοίκων της περιοχής, που αγκάλιασαν τη δύσκολη προσπάθεια. Πολλοί θυμούνται στη συνοικία την ομάδα αυτή να λέει τα κάλαντα κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά για να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε να πληρωθούν οι εργολάβοι της ανέγερσης του νέου – σημερινού, πολύ όμορφου Ναού.

“Δεν θα υπήρχε αυτός ο ναός σήμερα, αν δεν υπήρχε μια ομάδα ορκισμένων πιστών και δεκάδες άλλων για να βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούσαν, ώστε ο Αη Γιώργης να στέκεται αγέρωχος και επιβλητικός από ψηλά! Κάποιοι μας έδειξαν το δρόμο, ένας δρόμος της αρετής, της τόλμης και της θέλησης των πολιτών”, σημειώνει στο δικό του αποχαιρετιστήριο ο κ. Μπάμπης Δούμουρας, που χαρακτηρίζει τον κυρ Στέλιο “ακούραστο εργάτη του ναού μας”

Έφυγε ο κυρ Στέλιος, ακούραστος εργάτης της ανέγερσης του Αϊ-Γιώργη 3
Ιστορική φωτογραφία από τη δεκαετίας του 1980-’90. Με προσωπική εργασία οι κάτοικοι του Άνω Δάσους χτίζουν την εκκλησία τους. Στα πρώτα μπετά παρίσταται ο τότε δήμαρχος, Κυριάκος Ντηνιακός.

Θα ήταν χαρά μας να έχουμε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από αυτή τη ρομαντική, δημιουργική προσπάθεια, από συμπολίτες που έζησαν από κοντά τα γεγονότα.

Ακολουθεί ο επικήδειος για τον Στέλιο Ουτσιανικούση, που εκφώνησε ο κ. Σωκράτης Νικηφορίδης:

Αξέχαστε φίλε και συνεργάτη Στέλιο.

Ήσουν ο αντιπρόεδρος πολλών διαχειριστικών επιτροπών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω Δάσος Χαϊδαρίου, με πρόεδρο πάντοτε τον αξιαγάπητο προς όλους μας ιερέα Παπαγιάννη Γιαννακό.

Μου έλεγες ότι επί πολλά χρόνια έκανες τον αγώνα τον καλό, τις συγκινητικές προσπάθειες να στηρίξεις τις αξέχαστες, τιμιότατες αδελφές σου. Συμπαραστάθηκες στις δύσκολες στιγμές τους. Έβρισκες το κουράγιο, αντλούσες δύναμη από τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου. Είχες καθαρή και ανοιχτή στην καρδιά σου και τα αντιμετώπιζες όλα τόσο αποτελεσματικά, αισιόδοξα και δυναμικά, ενώ παράλληλα είχες και την φροντίδα της αγαπημένης σου οικογένειας, των ανηλίκων τότε παιδιών σου.

Δυσχερέστατη η θέση μου –το θλιβερό προνόμιο να σου απευθύνω- φίλτατε Στέλιο, τον ύστατο χαιρετισμό, καθώς σήμερα εγκαταλείπεις τον μάταιο τούτον επίγειο βίο και πρόσκαιρο, για να εγκαταβιώσεις στις αιώνιες μονές, «ένθα οι δίκαιοι» και οι Χριστόν ζήσαντες αναπαύονται.

Φεύγεις τίμιος και αξιοπρεπής.

Αυτός υπήρξες σε όλη τη διαδρομή για όλους που σε γνώριζαν. Με τον σταθερό σου χαρακτήρα, τον ευθύ και τίμιο, με το φιλότιμό σου, την καθαρή σου σκέψη και το αξιέπαινο πείσμα να θέτεις το κάθε τι στην κριτική «κρησάρα». Με αυτές τις αρετές και τα άλλα επαγγελματικά σου εφόδια ήσουν ένας άξιος οικογενειάρχης. Άθλους επιτέλεσες, μαζί  με την σύζυγό σου, για την ανατροφή, τις σπουδές και την αποκατάσταση των παιδιών σου.

Στις δύσκολες στιγμές είχες την θέρμη, ζηλευτή και συγκινητική συμπαράσταση της αγαπημένης σου συζύγου, Ελένης, η οποία θα συνεχίσει να παίζει τον ρόλο και του πατέρα. Έδωσες στην κοινωνία παιδιά άξια και τίμια με κοινωνική και οικογενειακή καταξίωση.

Οι συγγενείς σου, οι φίλου σου, οι συνάδελφοί σου θα διατηρούνε μέσα τους την εικόνα του αγνού ανθρώπου, του άριστου οικογενειάρχη, του καλού φιλότιμου και αξιοπρεπούς φίλου Στέλιου Ουτσιανκούση Εν Μακεδονίας.

Ήσουν όμως και επίλεκτο στέλεχος στην διαχειριστική επιτροπή του Ναού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, ο μοναδικός ταμίας για πολλά χρόνια.

Αγωνιστήκαμε όλοι με πίστη και θάρρος στην ανέγερση του ναού αυτού. Ομολογουμένως πολλά επιμέρους έργα πραγματοποιήθηκαν με την δική σου κυρίως επίβλεψη, συντονισμό, σχολαστικότητα και υπομονή. Με δικό σου πρόγραμμα όλες οι δουλειές έφθαναν στο τέλος με επιτυχία. Εξόφλησες όλο το χρέος προ τον εργολάβο κ. Πέτρο Τόλια μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Αγαπητέ Στέλιο! Καθώς αμετάκλητα φεύγεις στο ταξίδι σου αυτό, είθε ο Κύριος να σε δεχθεί και σε κατατάξει «Εν ταις αυλαις των δικαίων του».  

Αναπαύσου εν ειρήνη

Αιώνια η μνήμη Στέλιο

Έφυγε ο κυρ Στέλιος, ακούραστος εργάτης της ανέγερσης του Αϊ-Γιώργη 5
Ο παπα-Γιάννης πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο χτίσιμο του Αϊ-Γιώργη, αποτελώντας μια πολύ αγαπημένη και αποτελεσματική ομάδα με τους ανθρώπους που πήραν πάνω τους το έργο, όπως ο κυρ Στέλιος.
Έφυγε ο κυρ Στέλιος, ακούραστος εργάτης της ανέγερσης του Αϊ-Γιώργη 7
Ο παλιός Άι Γιώργης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button