Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής Δημήτρης Ξανθάκης

Μενέλαος Χρόνης
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης, Δημήτρης Ξανθάκης, δεν είναι πια κοντά μας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Αγία Παρασκευή.

Ο γιος του Βασίλης ανακοίνωσε τον θάνατό του: “Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας πατέρα Δημήτρη Ξανθάκη που έφυγε από την ζωή σήμερα 2 Αυγούστου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026 στις 11:00π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Δάσος Χαϊδαρίου. Θα ακολουθήσει η ταφή στα Διγελιώτικα Αιγίου.”

Ο Δημήτρης Ξανθάκης γεννήθηκε το 1944 στον Πειραιά και έγινε επαγγελματίας τραγουδιστής το 1962, οπότε έγραψε και τον πρώτο του δίσκο που περιείχε 3 τραγούδια σε δική του μουσική. Ξεχώρισε για την ανεπανάληπτη φωνή του και διέγραψε μια διαδρομή 40 ετών στο κλασικό λαϊκό τραγούδι. Θεωρείται κορυφαίος ερμηνευτής της «σχολής» Καζαντζίδη. Έχει ερμηνεύσει κομμάτια όπως τα Μια λεπτομέρεια, Δεν είσαι αγάπη, Το ένα ποτήρι πάνω στ’ άλλο, ενώ κυκλοφορεί και η συλλογή Εγώ Μπεκρής – 36 Επιτυχίες.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *