ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Δύο πράγματα αχώριστα από το ψέμα: Οι πολλές υποσχέσεις και οι πολλές δικαιολογίες”

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

"Δύο πράγματα αχώριστα από το ψέμα: Οι πολλές υποσχέσεις και οι πολλές δικαιολογίες" 1

Η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Ντηνιακού σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, δήθεν «καταπέλτη», προσπαθεί να κρύψει την αδιαφορία και την πλήρη αδυναμία της να υλοποιήσει έστω και κάποια στοιχειώδη έργα για την πόλη μας και καταφεύγει και πάλι στην γνωστή της τακτική, τη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη λασπολογία.  

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας από την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα της απένταξης του έργου της αποχέτευσης στην περιοχή της Αφαίας Σκαραμαγκά, για να αμφισβητήσει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, τις ενέργειες που είχαν προηγηθεί από τη Δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης για να υλοποιηθεί ένα έργο τόσο απαραίτητο για την περιοχή.  

Και ενώ βαδίζουμε πλέον στα μισά της θητείας της Δημοτικής Αρχής, χωρίς να έχει κουνηθεί «φύλλο» στο Δήμο μας, ο Δήμαρχος  αντί να κάνει αυτοκριτική, συνεχίζει με τη γνωστή πλέον εμπάθεια που έχει απέναντι στη Λαϊκή Συσπείρωση και σε όσους μπαίνουν εμπόδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή από τη πρώτη μέρα της.   

Αφού λοιπόν τους απασχολεί περισσότερο να φορτώσουν αλλού τα προβλήματα, αντί να τα λύσουν, μας υποχρεώνουν να αναφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες για να βγάλει κάθε καλοπροαίρετος Χαϊδαριώτης τα συμπεράσματα του.   

Η Δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που πρόλαβε μέχρι τη λήξη της θητείας της, για να προχωρήσει το έργο. 

Συγκεκριμένα: 

  • Στις 13-03-2019, έγινε η αρχική συνάντηση με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης  
  • Στις 26-03-2019, έγινε συνάντηση με την ΕΥΔΑΠ και με εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης όπου εξειδικεύτηκαν οι προτάσεις της μελέτης και οι λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης. 
  • Στις 02-04-2019 ακολούθησε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις λεπτομέρειες της μελέτης  και της σύμβασης
  • Στις 03-04-2019 το θέμα συζητήθηκε στην  7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία των συλλόγων και των κατοίκων της περιοχής, όπου ομόφωνα ψηφίστηκε η προγραμματική σύμβαση. 

Εν συνεχεία, η προγραμματική σύμβαση απεστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση και παράλληλη η ΕΥΔΑΠ, ως φορέας υλοποίησης, ανέλαβε τον τελικό έλεγχο της μελέτης. Διαδικασία που όπως είναι ευρέως γνωστό είναι υποχρεωτική και δυστυχώς χρονοβόρα. Ένα μήνα αργότερα ακολούθησαν εκλογές (επαναλαμβανόμενες) και οι αλλαγές στη διοίκηση του Δήμου.  

Η νέα Δημοτική, για ενάμιση χρόνο δεν ασχολήθηκε καθόλου ως όφειλε με το συγκεκριμένο θέμα. Δεν έκανε καμία ενέργεια για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την ΕΥΔΑΠ. Μάλλον δεν βρήκε καθόλου χρόνο να διαθέσει προκειμένου να λυθεί ένα βασικό ζήτημα υποδομής της περιοχής της Αφαίας. Όπως δεν έχει βρει καθόλου χρόνο ακόμα να ασχοληθεί με τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής, τα οποία παραμένουν κολλημένα και τα οποία επίσης κινδυνεύουν να χαθούν 

Ενώ λοιπόν δεν έχουν κάνει τίποτα για να προχωρήσει το έργο, δεν έχουν ενημερώσει ουδέποτε το Δημοτικό Συμβούλιο για οποιαδήποτε εξέλιξη, ξαφνικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας με δηλώσεις στον τοπικό τύπο και ο κος Ντηνιακός σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνουν ότι το έργο χάθηκε.  Αντ’ αυτού μάλιστα προτείνουν άλλη λύση, επαναφέροντας παλαιότερη μελέτη με αγωγό και αντλιοστάσια όπου τα λύματα θα μεταφέρονται στην περιοχή του Δαφνιού, μία λύση η οποία έχει αρκετές τεχνικές δυσκολίες και μη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ζητήματα στα οποία τοποθετηθήκαμε στη προηγούμενη ανακοίνωσή μας αναλυτικά.  

Για ακόμα μία φορά φάνηκε η αδιαφορία, η αδράνεια και η «αποδοτικότητα» της Δημοτικής Αρχής, που είχε σηκώσει τα μανίκια και έτρεχε υποτίθεται μήνες πριν αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου.  

Αφού χάθηκε η Προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά, όπου θα έφτιαχναν την ελληνική Ριβιέρα, όπως διατυμπάνιζαν προεκλογικά, αυτό χρησιμοποιήθηκε και σαν άλλοθι για να δικαιολογηθεί το έργο της αποχέτευσης. Δηλαδή χάθηκαν και η προβλήτα 4 και η αποχέτευση. 

Μας δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό πώς συνδέονται τα παραπάνω, με αυτά που γράφει στην ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή, ότι για να εμποδίσει την πώληση της προβλήτας 4, θα κάνει δικαστική προσφυγή. Όμως ενώ υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από της 13-02-2020 για προσφυγή στη δικαιοσύνη, μέχρι σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Απ’ ό,τι φαίνεται η προσφυγή θα γίνει όταν θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της προβλήτας 4. Είναι τυχαία όλα αυτά; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.  

Για ακόμα μία φορά φταίει η αντιπολίτευση για την απουσία έργων στην πόλη; 

Ο κ. Ντηνιακός έχοντας χάσει την ψυχραιμία του, αναφέρεται συνεχώς σε «ευκαιριακούς συμμάχους» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι ο κατά γενική ομολογία χειρότερος Προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί ποτέ στο Χαϊδάρι, καταψηφίστηκε από 18 Δημοτικούς Συμβούλους και υπερψηφίστηκε μόνο από 14. 

Είναι γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκή Συσπείρωσης, καταψηφίσαμε το πλέον αποστεωμένο, χωρίς ένταξη νέων απαραίτητων έργων για την πόλη, τεχνικό πρόγραμμα, καθώς δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε μια Διοίκηση που έχει αποδείξει πλέον με τα πεπραγμένα της τη βαθιά αντιδραστική πολιτική της. Αυτό που δε λέει εσκεμμένα για τις εντυπώσεις  ο κ. Ντηνιακός, είναι ότι ψηφίσαμε όλα τα έργα που είναι απαραίτητα για την πόλη μας, όπως φαίνεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης, που για κακή τους τύχη η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που προβλέπει, είναι αυτά που είχε εντάξει η Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας εξασφαλίσει τις σχετικές χρηματοδοτήσεις.  

Υ.Γ.: Για την ηθική ακεραιότητα και την ειλικρίνειά μας, δεν θα απολογηθούμε στον κ. Ντηνιακό και τη Δημοτική Αρχή, αλλά έχουμε κριθεί μέσα από τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια, για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα του Χαϊδαριώτικου λαού. Αν ψάχνει για ψεύτες ο κ. Ντηνιακός, ο δρόμος για τον καθρέφτη του είναι σύντομος. 

Η φράση του τίτλου ανήκει στον Σααντί Σιραζί 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button