ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα στο ΙΕΚ Χαϊδαρίου, διαμάχη διευθυντή – σπουδαστών

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι σπουδαστές του ΙΕΚ Χαϊδαρίου δεν ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση για τα κρούσματα, με αποτέλεσμα να πάνε όλοι στη σχολή τους και να το μάθουν αφού φτάσουν εκεί, ενώ όπως καταγγέλλεται δεν έγινε ούτε απολύμανση ,παρά το γεγονός ότι «οι σπουδαστές κάνουν μάθημα ο ένας δίπλα στον άλλον, τη στιγμή που στο ίδιο Δ.ΙΕΚ σε κάποια τμήματα με πολλούς σπουδαστές το μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία είναι να μπαινοβγαίνουν ανά 15 μαθητές κάθε 20’ μέχρι να συμπληρωθεί η διδακτική ώρα.  Όλα αυτά με τον ίδιο καθηγητή, στην ίδια αίθουσα».

Ο διευθυντής του ΙΕΚ Χαϊδαρίου, κ. Αναστάσιος Κακούρος, σε σχετική ενημέρωση προς το alfavita.gr, αντιτείνει ότι ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί και εκπαιδευτικοί φορείς και υποστηρίζει ότι οι σπουδαστές ανακοινώνουν ανακρίβειες. Συγκεκριμένα, ότι οι σπουδαστές ειδοποιήθηκαν αμέσως για τα κρούσματα μέσω κοινωνικού δικτύου, αλλά και τηλεφωνικά, καθώς και ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έκανε απολύμανση στους χώρους.

Ακολουθεί η καταγγελία του Συλλόγου: 

Χθες, Τρίτη 20 Οκτώβρη, έφτασε καταγγελία στο Σύλλογο για 2 κρούσματα κορονοϊού στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου.

Οι υπόλοιποι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ δεν ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση με αποτέλεσμα να πάνε όλοι στη σχολή τους και να το μάθουν αφού φτάσουν στο Δ.ΙΕΚ. Μάλιστα, χωρίς να έχει γίνει απολύμανση, χωρίς να γίνει θερμομέτρηση των σπουδαστών με «συμβουλή» όμως προς τους σπουδαστές να φοράνε τη μάσκα τους και να κρατάνε αποστάσεις !!!

Τη στιγμή που οι σπουδαστές κάνουν μάθημα ο ένας δίπλα στον άλλον, τη στιγμή που στο ίδιο Δ.ΙΕΚ σε κάποια τμήματα με πολλούς σπουδαστές το μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία είναι να μπαινοβγαίνουν ανά 15 μαθητές κάθε 20’ μέχρι να συμπληρωθεί η διδακτική ώρα (!!!!)…. Όλα αυτά με τον ίδιο καθηγητή, στην ίδια αίθουσα!!!!Ο Σύλλογος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δ.ΙΕΚ, συζήτησε με τους σπουδαστές οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση, για τα ελλιπή μέτρα προστασίας, ενώ αναφέρθηκαν και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους. Παράλληλα έκανε παρέμβαση στη διεύθυνση όπου έθεσε τα παραπάνω ζητήματα για να λυθούν άμεσα. Η διεύθυνση μας είπε ότι γνώριζε τα προβλήματα, συμφώνησε με όσα διεκδικούμε και ότι έχουμε δίκιο, το μόνο που μένει είναι η κυβέρνηση να αναλάβει τη δική της ευθύνη και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Τα παραπάνω, αλλά και άλλες καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σύλλογο, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση και οι διευθύνσεις δεν έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να λειτουργήσουν τα Δ.ΙΕΚ με ασφάλεια ενώ είχαν όλο το χρόνο.

Απέναντι στη λογική που πλασάρει η κυβέρνηση της ατομικής ευθύνης για να βγάλει λάδι την κρατική ευθύνη, ενώ την ίδια ώρα ανταποκρίνεται στις «ανάγκες» των επιχειρηματικών ομίλων, κάνοντας λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χατίρι των κερδών τους, απέναντι και στη λογική ότι οι δικές μας ανάγκες είναι «κόστος» απαντάμε με οργάνωση των αγώνων μας για την υπεράσπιση της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας, των σπουδών μας.

Διεκδικούμε η κυβέρνηση και η διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου να πάρουν μέτρα για:

1. Να γίνει απολύμανση στο Δ.ΙΕΚ.

2. Να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές.

3. Να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δ.ΙΕΚ.

4. Να εξασφαλιστούν χώροι για να μειωθούν οι σπουδαστές ανά τμήμα.

5. Να προσληφθούν εκπαιδευτές και προσωπικό καθαριότητας με βάση τις ανάγκες.

Ως Σύλλογος θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υλοποιηθούν τα παραπάνω! Καλούμε τους συναδέλφους στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου να μην συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, να συζητήσουν συλλογικά, ενωμένοι να αποφασίσουν τις δράσεις τους.

Η ανακοίνωση του Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου:

1) Ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από σπουδαστή/στρια  στις 14:50 ότι διαγνώσθηκε θετική/ος  στο Test Covid 19.  

Μετά από τρία λεπτά ενημερώθηκαν όλοι οι σπουδαστές μέσω κοινωνικού δικτύου, οι δε σπουδαστές του τμήματος ότι δεν θα προσέλθουν στο ΔΙΕΚ και ακολούθησε και τηλεφωνική ενημέρωση όλου του τμήματος.

Στις 15.30 (προφανώς αφού διάβασε την ανακοίνωση) τηλεφώνησε σπουδαστής/στρια  και μας ανακοινώθηκε ότι διαγνώσθηκε θετική/ος στο Test Covid 19. Άμεσα  έγινε νέα ανακοίνωση για το νέο κρούσμα και ζητήθηκε από τους  σπουδαστές του τμήματος να μην  προσέλθουν στο ΔΙΕΚ και ακολούθησε και τηλεφωνική ενημέρωση όσων προλάβαμε γιατί κάποιοι έρχονται από όλα τα μέρη της Αττικής και δεν πρόλαβαν αλλά τους έγινε ενημέρωση στην είσοδο του ΔΙΕΚ.

Οι αίθουσες διδασκαλίας των παραπάνω τμημάτων ασφαλίστηκαν.

Έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή σε όλα τα τμήματα, στους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές  και τους επαναλάβαμε τις απαραίτητες συστάσεις για τα μέτρα προστασίας όπως και σε 3 άτομα που παρουσιαστήκαν ως Δ.Σ «κάποιου» συλλόγου σπουδαστών(οι δύο στην συνέχεια το αναίρεσαν).

Έγινε ανακοίνωση και στην ιστοσελίδα  του ΔΙΕΚ ότι διακόπτεται η κατάρτιση των δύο αυτών τιμημάτων ως τις 29/10 και μέχρι νεοτέρας.

2) Ενημερώθηκε ΑΜΕΣΑ ο ΕΟΔΥ, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μαθήσεις η Διευθύντριας του συστεγαζόμενου σχολείου και ο Δήμος Χαϊδαρίου συνεργείο του οποίου ήρθε και έκανε απολύμανση στους χώρους του ΔΙΕΚ.

3) Ορθά θεωρούν ότι πράττουμε και δεν τοποθετούμε πάνω από 15 σπουδαστές σε κάθε τάξη όπου δεν μετακινούνται οι σπουδαστές αλλά μόνο οι εκπαιδευτές των ανά 20 λεπτο.

Λυπούμαστε που νέοι άνθρωποι ανακοινώνουν ανακρίβειες. Ελπίζω ότι δεν ήταν μέλη του συλλόγου Σπουδαστών με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία από τον Ίδρυση του.

Υ.Γ Σήμερα άλλοι δύο άγνωστοι που συστήθηκαν ως μέλη Δ. Σ ίσως του ιδίου συλλόγου μοίραζαν κάποια ανακοίνωση και φυσικά δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από την Διεύθυνση παρά μόνο να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (δεν τα τηρούσαν) και παρότι ζήτησαν με “ιδιαίτερο” ύφος εξηγήσεις τους δόθηκε ενημέρωση, αλλά στην απαίτηση τους να επισκεφτούν όλες τις τάξεις για να διανείμουν την ανακοίνωση τους, τους συστήθηκε να την μοιράσουν στην είσοδο όπως και πριν και για τα μέτρα προστασίας. Δυστυχώς όμως η απάντηση τους ήταν κάποιες “απειλές” δυσφήμησης του Διευθυντή.

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ, Κακούρος Αναστάσιος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button