ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διομήδειος Κήπος: Μόχθος για την προστασία του δάσους που κάηκε φέτος

Η εργασία είναι σκληρή μέσα στο λιοπύρι, αλλά τα στελέχη του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου δεν αφήνουν τον χρόνο να πάει χαμένος. Μετά τη φωτιά που έκαψε μικρό μέρος της έκτασης στις 26 Ιουλίου, αποφασίστηκε να γίνει έγκαιρα παρέμβαση προστασίας του δάσους, πριν τις βροχές του φθινοπώρου, με υλικά από τα ίδια τα καμένα δέντρα. Απλή πρακτική, που όμως έχει εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς αποτρέπει την επιταχυνόμενη διάβρωση του εδάφους, επιτρέπει τη συγκράτηση των νερών της βροχής και τελικά συμβάλλει στην προστασία των καμένων εκτάσεων από περαιτέρω υποβάθμιση, μέχρι να αναγεννηθεί η βλάστηση.

Οι εργασίες εκτελούνται από το ίδιο το προσωπικό του Κήπου, που παρά τη μαυρίλα από τους καμένους κορμούς που χρησιμοποιούνται και τον ιδρώτα που τρέχει ποτάμι δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την επέμβαση προστασίας του δάσους, πρακτική που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας (Ποικίλο – Αιγάλεω).

Ο διευθυντής του Βοτανικού Κήπου Διομήδους, κ. Στέλιος Σούλιος, δήλωσε στην εφημερίδα μας:

“Αν και η έκταση που κάηκε είναι μικρή, οι εργασίες κατασκευής κορμοφραγμάτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Θα βοηθήσουν στην συγκράτηση του εδάφους και στην δημιουργία βέλτιστων συνθηκών για την φυσική αναγέννηση του δάσους. Θα υπάρξουν και συμπληρωματικές φυτεύσεις αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Με την ευκαιρία ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγάπη των επισκεπτών για την προστασία του Βοτανικού Κήπου, που μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε.”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button