ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου ζητά παραδειγματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα και ζητάει την παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Το ψήφισμα πρότεινε Άλκηστη Βίτσα για τους “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου” και έχει ως εξής:

Με αφορμή τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (13/9/2013) και την ημέρα ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου στέκεται δίπλα στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα και απαιτεί την παραδειγματική καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στην εν λόγω δίκη, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνεκδικάζονται η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ, ενώ στην ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες αιματηρές επιθέσεις της οργάνωσης που αποτυπώνουν τη μακροχρόνια εγκληματική δράση της.

Η απόφαση σταθμός που πρόκειται να παρθεί στις 7 Οκτωβρίου, είναι ιστορικής σημασίας. Η συμπαράσταση στην οικογένεια Φύσσα και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να εκφραστεί όχι μόνο εντός του δικαστηρίου αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας, βάζοντας τέλος σε κάθε μορφή φασισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button