ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου: Παλεύοντας με τους κουβάδες!

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου: Παλεύοντας με τους κουβάδες! 3

Δημήτρης Αλεξάκης, Δημοτικός Σύμβουλος με τους “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”

Στο Πρόγραμμά μας οι “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου” και στο κεφάλαιο της Παιδείας εστιάζουμε μεταξύ άλλων στην βιβλιοθήκη της πόλης μας, αφού εκτιμούμε ότι το βιβλίο αποτελεί το παράθυρο επικοινωνίας με τη γνώση, ότι το βιβλίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σε μικρούς και μεγάλους.

Καταλήγουμε δε σ’ αυτό το πεδίο του Προγράμματός μας, με το εξής :

“Για να αποτελέσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σήμερα και στο μέλλον, έναν νέο, σύγχρονο πόλο έλξης για τους κατοίκους της πόλης, προσβάσιμο σε όλους και όλες και σε κάθε είδους πληροφορία, για την διάχυση της γνώσης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές και άλλου τύπου διακρίσεις”.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε και να εστιάσουμε στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι θα έδιναν καθημερινά την “μάχη του κουβά” αφού η στέγη είναι σουρωτήρι όταν βρέχει, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι οι εργαζόμενοι θα κινδύνευαν να πέσει στο κεφάλι τους η ψευδοροφή! Οι οποίοι βεβαίως κάνουν ό,τι είναι δυνατό καθημερινά για να εξυπηρετήσουν το αναγνωστικό κοινό της πόλης μας!

Πραγματικά ορισμένες φορές σε τούτη την πόλη εύλογα αναρωτιέται κανείς, αν τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε δημοτική αρχή!

Στο δια ταύτα, για να μην μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις, εκ μέρους των Πολιτών σε Δράση έγινε η επαφή με την Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κυρία Παναγιωτάκου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Καρατζαφέρη για να συζητήσουμε την πιο πρόσφορη τεχνικά λύση αδιαβροχοποίησης της στέγης, η οποία αφορά άμεσα στην προστασία της υποδομής από τη βροχή και δυνητικά επιδέχεται συμπληρωματικές εργασίες μόνωσης / υγρομόνωσης.

Παράλληλα με το ανωτέρω να δρομολογηθεί αρχικά η αποκατάσταση αποκατάσταση λειτουργίας των τριών εκ των τεσσάρων υφιστάμενων κλιματιστικών μονάδων ή στην εγκατάσταση των απαιτούμενων θερμαντικών σωμάτων για να είναι οι συνθήκες εργασίας ασφαλείς και υγιεινές. Σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2021 υπάρχει και το έχουμε εγκρίνει!

Τέλος να αντικατασταθούν άμεσα λαμπτήρες φωτισμού γιατί στις βιβλιοθήκες ο κατάλληλος και επαρκής φωτισμός για την επαρκή λειτουργία τους είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη.

Σε συνέχεια των παραπάνω, παρακολουθώντας καθημερινά το προς επίλυση ζήτημα, ενημερωθήκαμε από την Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κυρία Παναγιωτάκου σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κύριο Καρατζαφέρη, ότι έγινε ήδη τεχνική εκτίμηση της κατάστασης για να δρομολογηθεί άμεσα η ανάθεση αποκατάστασης της αδιαβροχοποίησης και των λοιπών απαιτούμενων συνοδών εργασιών για την προστασία του πνευματικού πλούτου της πόλης μας και την δημιουργία αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

Ιδού η πόλις!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button