ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Χαϊδαρίου, Προϋπολογισμός 2021: “Σφιχτός, πλην όμως με σωρεία παρεμβάσεων”

γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Χαϊδαρίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Δεκεμβρίου, στις εσχατιές του 2020, ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός έτους 2021 του Δήμου Χαϊδαρίου. Το 2020 είχε τα πάντα. Το κυριότερο, έναν πρωτοφανή υγειονομικό πόλεμο που δοκίμασε τις δομές του παγκόσμιου συστήματος υγείας, ο οποίος επηρέασε βαθιά την παγκόσμια οικονομία και που ακόμα δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνέπειες που θα έχει στην παγκόσμια αγορά. Το έτος αυτό ήταν δύσκολο για την Χώρα μας και συνεκδοχικά για τον Δήμο μας. Ο Δήμος μας που δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος κλήθηκε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την πανδημία Covid-19. Άλλωστε γενικά οι δήμοι ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και από την αρχή.

Η εγγύτητα και η άμεση διαπροσωπική σχέση Δήμου – Δημότη ήταν αναγκαία στοιχεία για να λάβουν αυτήν την μεγάλη ευθύνη. Ο Δήμος Χαϊδαρίου με σχέδιο και οργάνωση μπόρεσε να ανταποκριθεί στις γεννημένες δύσκολες συνθήκες. Παρόλα τα πενιχρά του οικονομικά, τις μη επαρκείς «ενέσεις» από τα αρμόδια Υπουργεία, τις χρόνιες παθογένειες, το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των δημοτών παρέμεινε υψηλό και ανταποκρινόταν στις δύσκολες στιγμές.

Υπό αυτές τις συνθήκες κληθήκαμε να ψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό του 2021. Ενός λιτού προϋπολογισμός των απολύτως απαραίτητων σε επίπεδο λειτουργικών δαπανών, πλην όμως με εμφανή την αυτοσυγκράτηση των δαπανών αλλά και την μικρή αλλά σημαντική σε επίπεδο συμβολισμού ενίσχυση του Ταμείου του Δήμου. Επιπρόσθετα, το οραματικό και στρατηγικό πλάνο του δήμου αποτυπώνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε επίπεδο επενδύσεων έργων, όπως μπορεί εύκολα κάποιος να παρατηρήσει από την Συνοπτική Οικονομική Κατάσταση Προϋπολογισμού για το έτος 2021 και το οποίο εμπεριέχει την γενικότερη στρατηγική ματιά της Δημοτικής Αρχής Βαγγέλη Ντηνιακού. Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καρατζαφέρης ανέλυσαν ευκρινώς στο Δημοτικό Συμβούλιο το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν προγραμματιστεί καθώς και το ειδικό πλαίσιο και τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης.

Κοντολογίς, ο Προϋπολογισμός 2021 είναι μεν σφιχτός πλην όμως καταγράφει τα δρομολογηθέντα τεχνικά έργα με σωρεία παρεμβάσεων στις περιοχές του Δήμου, ώστε το 2021 να μπορεί να δημοπρατήσει τα σχετικά έργα. Στο κομμάτι αυτό καλούμε την συνδρομή όλων ώστε το Χαϊδάρι να αλλάξει πρόσωπο. Διοίκηση και Αντιπολίτευση άλλωστε θέλουμε όλοι αλλαγές σε επίπεδο Υποδομών και νομίζω ότι όλοι συνηγορούμε σε αυτό.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή νέα χρονιά με υγεία και αισιοδοξία που την χρειαζόμαστε όλοι! Χρόνια πολλά!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button