ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Αποκαθίστανται τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Χαϊδάρι

Η κακοκαιρία σταμάτησε και εντείνεται η προσπάθεια όλων  των υπηρεσιών του  Δήμου Χαϊδαρίου για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων που έχουν προκληθεί. Σε σύσκεψη του Δημάρχου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και του Γενικού Γραμματέα νωρίς το πρωί σήμερα Τετάρτη έγινε απολογισμός της αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων από τον Δήμο και προγραμματισμός για την ταχύτερη αποκατάσταση της ομαλότητας στην πόλη. Επισημάνθηκε ότι, καθώς η ισχυρή χιονόπτωση συνεχιζόταν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, στόχος του Δήμου είναι όλα τα βασικά προβλήματα στην πόλη να έχουν επιλυθεί μέσα σε 48 ώρες, δηλαδή το μεσημέρι της Πέμπτης. Συγκεκριμένα:

Η Υπηρεσία Πρασίνου έχει απομακρύνει ήδη  πολλά  δέντρα και κλαδιά που είχαν πέσει σε οδοστρώματα και πεζοδρόμια.  Επίσης κόπηκαν κλαδιά που είχαν γείρει επικίνδυνα. Μέχρι αύριο Πέμπτη όλα τα σχετικά προβλήματα θα έχουν αντιμετωπιστεί.

Η απομάκρυνση του χιονιού από τα οδοστρώματα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων έχει ολοκληρωθεί στο κεντρικό Χαϊδάρι και στον Προφήτη Ηλία και θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας στο Άνω Δάσος. Τώρα το βάρος των συνεργείων του Δήμου δίνεται στον καθαρισμό των πεζοδρομίων και των πλατειών από τα χιόνια και τον πάγο.  Συνιστάται αυξημένη προσοχή κατά τις μετακινήσεις των πεζών, ιδιαίτερα κατά  τις πρωινές ώρες που υπάρχει παγετός.

Τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας διεξάγονται κανονικά από σήμερα Τετάρτη το πρωί.

Επειδή το δριμύ  κρύο προβλέπεται να συνεχιστεί και σήμερα το βράδυ, παρατείνεται η λειτουργία του θερμαινόμενου χώρου στο Δημαρχείο για άτομα άστεγα ή χωρίς δυνατότητα θέρμανσης. Επίσης συνεχίζεται η αυξημένη ετοιμότητα της Κοινωνικής Υπηρεσίας για συνδρομή σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους οι οποίοι δεν κατάφεραν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για χορήγηση σχετικής βεβαίωσης αδυναμίας μετακίνησης στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών, στο email

[email protected].

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός εξέφρασε τις  θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για την φιλοτιμία τους και την μεγάλη  προσπάθεια που έκαναν  και συνεχίζουν να κάνουν,   μέσα στις αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν το προηγούμενο διήμερο.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button