ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημιουργία αστικού πάρκου στην Κάτω Αφαία Σκαραμαγκά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Στην Κάτω Αφαία, που βρίσκεται δίπλα στο ρεύμα ανόδου προς Αθήνα της Εθνικής Οδού, οι λίγες αστικές υποδομές (γήπεδο μπάσκετ, Παιδική Χαρά) είναι πλέον αχρηστευμένες λόγω της φυσικής φθοράς του χρόνου. Η έλλειψη αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λόγω της απόστασης που χωρίζει τον οικισμό από τις λοιπές συνοικίες του Χαϊδαρίου.

———

Σύμφωνα με την μελέτη του Δήμου, η γειτονιά θα ζωντανέψει με την δημιουργία ενός σύγχρονου Αστικού Πάρκου. Θα διαμορφωθεί πλατεία και θα ανακατασκευαστούν το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και η Παιδική Χαρά. Η πλατεία θα δημιουργηθεί σε οικόπεδο έκτασης 1575 τ.μ. Οι εργασίες για την διαμόρφωσή της περιλαμβάνουν την δημιουργία παρτεριών, δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση στεγάστρου, τοποθέτηση καθιστικών και δημιουργία ενιαίου καθιστικού καμπύλου σχήματος. Στο κέντρο της πλατείας θα υπάρχει υδάτινο στοιχείο με συντριβάνι. Όλος ο χώρος θα ενοποιηθεί χωροταξικά με την διπλανή Παιδική Χαρά. Στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ θα τοποθετηθεί ελαστικός τάπητας, θα αντικατασταθούν οι μπασκέτες, θα εγκατασταθούν φωτιστικά και προβολείς, θα τοποθετηθούν καθιστικά περιμετρικά του γηπέδου.

———

Οι εργασίες στην Παιδική Χαρά περιλαμβάνονται στο έργο ανακατασκευής 22 Παιδικών Χαρών από τον Δήμο Χαϊδαρίου το οποίο και έχει ήδη δημοπρατηθεί. Για τον λόγο αυτό δεν θα απαιτηθεί η χρηματοδότησή τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκτιμά ότι το τελικό κόστος των εργασιών για την διαμόρφωση της πλατείας και του γηπέδου μπάσκετ θα καλυφθεί 100% από την χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε. Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Δήμο Χαϊδαρίου τον Αύγουστο του 2020. Έγινε στο πλαίσιο πρόσκλησης του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους Δήμους οι οποίοι φιλοξενούν hotspot προσφύγων.

———

Το έργο θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2021.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button