ANIMALS

Δηλητηρίασαν την τυφλή σκυλίτσα που περπάτησε 10 χλμ για να γυρίσει στον άνθρωπό της

Τραγική κατάληξη είχε η συγκινητική ιστορία του τυφλού θηλυκού σκύλου στη Νάουσα που έφυγε από χώρο φιλοξενίας αδέσποτων και περπάτησε 10 χιλιόμετρα για να βρεθεί κοντά στον άνθρωπο που την φρόντισε.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, η τυφλή σκυλίτσα στο χωριό Χαρίεσσα δηλητηριάστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του προέδρου του χωριού, Δημήτρη Σιδηρόπουλου όπου είχε βρει φροντίδα και αγάπη.

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς έφυγε από το σπίτι μαζί με ένα ακόμη σκυλάκι μας όπως συνήθιζαν να κάνουν κάθε μέρα και μετά από καμιά ώρα επέστρεφαν. Ωστόσο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψαν και τα δύο δηλητηριασμένα. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς άργησαν να γυρίσουν σπίτι και έτσι, τα έψαξα στη γειτονιά αλλά δεν κατάφερα να τα βρω. Η τυφλή σκυλίτσα έφτασε μέχρι το σπίτι μας και μόλις μπήκε στην αυλή έπεσε κάτω. Προσπαθήσαμε να τη σώσουμε με εμβόλια, αντιβιώσεις, βιταμίνες, ορούς και ενέσεις αλλά δεν κατάφερε να μείνει ζωντανή παρά δύο μέρες μόνο», είπε o Δημήτρης Σιδηρόπουλος.

Όπως καταγγέλλει, στο συγκεκριμένο χωριό υπάρχουν πολλοί που δηλητηριάζουν τα αδέσποτα κυρίως σκυλιά, ενώ τον τελευταίο μήνα μόνο σημειώθηκαν πέντε παρόμοια περιστατικά. 

Περπάτησε 10 χλμ για να επιστρέψει στον άνθρωπο που την περιέθαλψε

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες στο χωριό Χαρίεσσα όπου μια μέρα ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος εντόπισε στο κτήμα του να περιφέρεται η μικρή σκυλίτσα, περίπου 2 ετών, η οποία δεν είχε όραση.

«Αφού της έδωσα τροφή, παρέμεινε στο χωράφι με αποτέλεσμα να πάω την επόμενη μέρα και να την ταΐσω ξανά. Μια μέρα, λοιπόν, βρέθηκε έξω από το σπίτι μου χωρίς να καταλάβω ακριβώς πως έφτασε. Ενδεχομένως από τη μυρωδιά», ανέφερε στο ThessToday.gr.

Όπως εξηγεί, την κράτησε προσωρινά και συνέχισε να τη φροντίζει καθημερινά μέχρι να βρεθεί πού θα μεταφερθεί. «Επικοινώνησα με τη συνεργάτιδά μου από την φιλοζωική της Νάουσας από την οποία έχουμε στήριξη σε ότι αφορά τα αδέσποτα. Κάναμε τα απαραίτητα εμβόλια και έμεινε κοντά μου ένα μήνα περίπου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του Δήμου Νάουσας όπου βρίσκεται έξω από την περιοχή και απέχει 10 χιλιόμετρα από το σπίτι μου», δήλωσε.

Ένα μήνα αργότερα την εντόπισε έξω από το σπίτι του ταλαιπωρημένη, γεμάτη με λάσπη και αίματα. Κατάφερε, όπως υποστήριξε, με έναν «μαγικό» τρόπο να ανοίξει το συρματόπλεγμα του χώρου φιλοξενίας και να φτάσει μετά από κάποιες ημέρες στο σπιτικό του ακολουθώντας το ένστικτό της.

«Γνώριζα ότι είχε φύγει μόνη της για περίπου μια εβδομάδα. Ρωτούσα καθημερινά τι κάνει το σκυλί και μια μέρα μου είπε η υπεύθυνη ότι έφυγε ενώ μετά από πέντε ημέρες εμφανίστηκε στο σπίτι μου. Ταλαιπωρήθηκε μέρες για να καταφέρει να φτάσει ως εδώ καθώς πρόκειται για μια μακρινή απόσταση. Δεν το κρύβω ότι δάκρυσα όταν την είδα. Αν και τυφλό κατάφερε να βρεθεί κοντά μου. Είπα χαρακτηριστικά η μοίρα σου και η μοίρα μου είναι να είμαστε μαζί. Αποφάσισα να την κρατήσω και να γίνει το 16ο μέλος της οικογενείας των σκυλιών μου», είχε πει τότε.

«Στο χωριό Χαρίεσσα έβαλαν φόλες και δυστυχώς αυτή η σκυλίτσα η οποία ταλαιπωρημένη έφτασε στον άνθρωπο που την φρόντισε, έφαγε μια από αυτές και δεν μπόρεσε ο πρόεδρος να τη σώσει. Θα προχωρήσουμε σε μηνήσεις κατά αγνώστων αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία. Στοιχεία για τους υπεύθυνους αυτών των πράξεων δεν έχουμε αλλά σίγουρα πρέπει να σταματήσουν να δηλητηριάζουν σκυλιά», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button