ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε γονείς, για συγχωνεύσεις τμημάτων: “Και χάρη σας κάνουμε!”

Με σύνθημα “Πάρτε πίσω τις συγχωνεύσεις!” οι Ενώσεις Γονέων Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, μαζί με εκπροσώπους μαθητών και τις τοπικές ΕΜΠΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. Ωστόσο η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι “εφόσον ο νόμος προβλέπει μέχρι και 29 μαθητές ανά τάξη, έχει γίνει χάρη που υπάρχουν τμήματα με λιγότερο αριθμό μαθητών”. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον νόμο Κεραμέως που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2020 και -εν μέσω πανδημίας- προέβλεπε αύξηση μαθητών ανά τμήμα…

Σοβαρό πρόβλημα είναι και η έλλειψη καθηγητών, ακόμη και σε μαθήματα που φέτος θα εξεταστούν με Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και σε αυτό η λύση παραπέφθηκε στο μέλλον, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ώρες διδασκαλίας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου:

Χθες, 18 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής, όλες τις Ενώσεις Γονέων, όλες τις ΕΛΜΕ και εκλεγμένους μαθητές σε 15μελή,.

Εκφράσαμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, με την υπογραφή του Διευθυντή Εκπαίδευσης, να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, δημιουργώντας τερατώδη τμήματα των 27 και 28 μαθητών, εν μέσω πανδημίας, και μετά από ενάμισι χρόνο τηλεκπαίδευσης! Είναι απαράδεκτο να λογίζονται οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών ως κόστος και τα κενά των εκπαιδευτικών να “καλύπτονται” με αυτόν τον τρόπο, αφού δεν υπάρχει καμιά πολιτική βούληση να προσληφθούν εκπαιδευτικοί.

Απαιτήσαμε την άμεση ανάκληση των συγχωνεύσεων, την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς και άμεσα τη μείωση των μαθητών ανά τάξη αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες αίθουσες στα σχολεία. Εκπρόσωποι των μαθητών εκφράσανε την έντονη δυσαρέσκεια για τα κενά των εκπαιδευτικών σε βασικά μαθημάτα που θα κληθούν να εξεταστούν με την τράπεζα θεμάτων στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν εξοργιστική όπως και η απόφαση. Ενημερωθήκαμε, λοιπόν, ότι ο νόμος προβλέπει μέχρι και 29 μαθητές ανά τάξη, μας έχει γίνει χάρη που υπάρχουν τμήματα, με λιγότερο αριθμό μαθητών, και τα κενά των εκπαιδευτικών θα καλυφτούν προσεχώς!

Ξεκαθαρίσαμε ότι επιστρέφουμε τις αποφάσεις και τις απαντήσεις ως απαράδεκτες, γιατί στοιβάζουν τους μαθητές, εν μέσω πανδημίας, δεν μπορούν να καλυφτούν τα μορφωτικά κενά από την τηλεκπαίδευση, χάνονται εκατοντάδες ώρες από τα κενά που ήδη υπάρχουν, ενώ οι εκπαιδευτικοί γίνονται λάστιχο, σε βάρος πάλι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μια μπορεί να είναι η απάντηση: συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά.

Εναντιωνόμαστε σε αποφάσεις που χτυπάνε τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, που υποβαθμίζουν ακόμα παραπέρα το σχολείο.

Πάρτε πίσω τις συγχωνεύσεις, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, μείωση των μαθητών ανά τάξη

Οι Ένωσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δήμων:

Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδαρίου

Α’ ΕΛΜΕ – Γ’ ΕΛΜΕ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button