ΥΓΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Διάπλους – Ιστορίες Ελπίδας”: Διεθνής διάκριση για ταινία Κοινωνικού Συνεταιρισμού του ΨΝΑ

Μια είδηση που γεννά ελπίδα. Η ταινία «Διάπλους – Ιστορίες Ελπίδας», σε σκηνοθεσία Ιφιγένειας Κοτσώνη, έλαβε τιμητική διάκριση για το έργο της ενσωμάτωσης και εργασιακής επανένταξης  στο Φεστιβάλ κινηματογράφου για τα δικαιώματα στην ψυχική υγεία / Mental Health Rights Film Festival, το οποίο διεξήχθη στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2022 στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα.

"Διάπλους – Ιστορίες Ελπίδας": Διεθνής διάκριση για ταινία Κοινωνικού Συνεταιρισμού του ΨΝΑ 3

Στο φεστιβάλ συμμετείχε εκ μέρους του συνεταιρισμού η κ. Χρυσούλα Παπαδοπούλου, υπεύθυνη διοικητικής διαχείρισης- Γραμματέας Δ.Σ. η οποία παρουσίασε το έργο του συνεταιρισμού και παρέλαβε το βραβείο.

Ο Διάπλους

Ο Κοιν.Σ.Π.Ε.«Διάπλους» έχει σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Οι εργαζόμενοί του, καλλιεργούν και παράγουν κηπευτικά, λάδι και μέλι σε κτήμα εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ο «Διάπλους» δραστηριοποιείται, επίσης, και στους τομείς της καθαριότητας επαγγελματικών χώρων και της τραπεζοκομίας. Επίσης στο συνεταιρισμό εργάζονται και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η ταινία «Διάπλους- Ιστορίες Ελπίδας» δίνει φωνή στις ιστορίες των εργαζομένων του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, οι οποίοι  ξανακερδίζουν τη ζωή μέσα από την εργασία, αποδεικνύοντας πως αυτή μπορεί να αποτελέσει όχημα ενδυνάμωσης για άτομα που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό, μεταφέροντας την ελπίδα για έναν κόσμο που αντέχει να μας αγκαλιάσει όλους.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Διάπλους” είναι ένας από τους πρώτους θεσμοθετημένους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα που ασχολείται με την ψυχοκοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Μετά από μια δύσκολη πορεία 18 ετών απασχολεί σταθερά 75 και πλέον εργαζόμενους σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς: παροχή υπηρεσιών καθαριότητας γραφείων, υπηρεσιών αποψίλωσης υπαίθριων χώρων και στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Εδρεύει στην Αθήνα. Λειτουργεί με γνώμονα την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την συμμετοχή για έναν κοινό στόχο. Σέβεται τις ιδιαιτερότητες, την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ατόμου.

"Διάπλους – Ιστορίες Ελπίδας": Διεθνής διάκριση για ταινία Κοινωνικού Συνεταιρισμού του ΨΝΑ 5

Mental Health Rights Film Festival

Το Mental Health Rights Film Festival, που υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο της Λισαβόνας για την Παγκόσμια Ψυχική Υγεία, είναι ένα διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και επικεντρώνεται στην προβολή κινηματογραφικών έργων τα οποία ασχολούνται με ζητήματα ψυχικής υγείας.

Σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και στην άρση του στίγματος που συχνά συνδέεται με την ψυχική  νόσο, ενώ ευελπιστεί στο να ανοίξει τον δρόμο για μια κοινωνία που βασίζεται  στην αμοιβαία κατανόηση και ένταξη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button