ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου – Ραντεβού ακόμη και μετά από 3 μήνες!

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου, σωματεία και φορείς της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Χαϊδάρι – Αιγάλεω – Αγία Βαρβάρα. Συμμετείχε και ο Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου.

Απαίτησαν να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Ιωάννη Μπουλταδάκη, ο οποίος αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης που επικρατεί και στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας. Υποστελέχωση που έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, καθώς υπάρχουν ραντεβού με χρόνο αναμονής 2 και 3 μήνες!

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των σωματείων και των φορέων της περιοχής, ενώ παλαιότερα στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου υπηρετούσαν 35 μόνιμοι γιατροί, αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν 8 μόνιμοι γιατροί. Άλλοι 4 που παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις που λήγουν τον Ιούνιο, 2 επικουρικοί και 2 γιατροί οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν τους επόμενους μήνες. Ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες στο Κέντρο Υγείας, όπως ουρολόγος, δερματολόγος, γυναικολόγος και ενδοκρινολόγος.

Μιλώντας αμέσως μετά τη συνάντηση στους συγκεντρωμένους, ο Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Χαϊδαρίου, τόνισε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση, προκύπτει ακόμα πιο επιτακτικά η αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο σωματείων, συλλόγων και φορέων της Αττικής, στο Σύνταγμα, το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας, του εισοδήματος, της δουλειάς και των δικαιωμάτων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button