ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διαδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου

Κινητοποίηση σήμερα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στις συγνωνεύσεις τμημάτων. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου. Συμμετέχουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) αντιπροσωπείες 15μελών. Τον δήμαρχο εκπροσώπησε ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του Δήμου Χαϊδαρίου και δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Ζεβόλης.

Τα συνθήματα στρέφονται κατά των συγνωνεύσεων τμημάτων (1ο Λύκειο, 4ο – 7ο Γυμνάσιο) και ζητούν πρόσληψη δασκάλων για κάλυψη των κενών, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία.

«Τα παιδιά από ότι φαίνεται είναι κόστος οικονομικό. Για εξοπλισμούς μπορούμε να δίνουμε λεφτά, αλλά για καινούργια σχολεία και τμήματα δεκαπέντε παιδιών, δεν το κάνουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Παντελάρος, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, ενώ ακτίμησε ότι τις συγχωνεύσεις τμημάτων θα ακολουθήσουν και συγωνεύσεις σχολείων.

Την αντίθεσή της στις σχεδιαζόμενες από το υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις σχολείων, λόγω της έλλειψης αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε και η Δήμητρα Οικονόμου, γ.γ. της ΕΛΜΕ σε Χαϊδάρι, Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω.

«Έχουν κλείσει γύρω στα δεκαπέντε τμήματα σε όλη την περιοχή και πάνω από δέκα σχολεία έχουν συρρικνωθεί. Όταν επισκεφθήκαμε το υπουργείο ο διευθυντής δεν άφησε να μπουν πάνω από εφτά άτομα στο γραφείο του, όταν εμείς είμαστε είκοσι οκτώ άτομα στην αίθουσα», επισήμανε η κ. Οικονόμου.

Επίσης ανέφερε πως «ένα άλλο πρόγραμμα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι για να βγει ένα πρόγραμμα σχολείου για το μάθημα της γυμναστικής, πρέπει να συνεργαστούν δεκαπέντε σχολεία». Διερωτήθηκε «αν εσείς το θεωρείτε κανονικότητα και λειτουργία που βοηθάει το σχολείο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες και στις συνθήκες της πανδημίας;».

Σύμφωνα με την γ.γ. της ΕΛΜΕ, «αυτή την στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα σχολείο, γιατί μαζεύονται 27 – 28 παιδιά που πέρυσι ήταν σε καραντίνα. Αυτά τα παιδιά θέλουν βοήθεια. Και εκπαιδευτικά δεν στέκονται, όχι μόνο για την πανδημία. Θέλουμε να σταματήσουν αυτά τα ψέματα και απαιτούμε να γυρίσουν πίσω τα τμήματα που μας πήραν και οι καθηγητές να μπουν πάλι στα σχολεία τους».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button