ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Καιγόταν χωματερή! – Άφησαν τη Δυτική Αθήνα να αναπνέει τοξικό νέφος χωρίς να πουν τι συμβαίνει, ενώ γνώριζαν”

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Πολιτική «προστασία» στο κύκλωμα των σκουπιδιών – Άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισπνέουν τοξικό καπνό”

Την Παρασκευή 6/8/21 οι κάτοικοι της δυτικής Αθήνας υπέφεραν από μια γνωστή σε αυτούς μυρωδιά. Τη μυρωδιά των καμένων σκουπιδιών.

Ένα τοξικό νέφος είχε απλωθεί σε μια τεράστια έκταση που άρχιζε από την παλιά χωματερή των Άνω Λιοσίων και κάλυπτε το Καματερό, την Πετρούπολη, το Ίλιον, το Περιστέρι και έφτανε στο Χαϊδάρι.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Φυλής, έκαναν λόγο για φωτιά σε θαμνώδη έκταση που ξεκίνησε από το νεκροταφείο του δήμου Φυλής και επεκτάθηκε στο Ποικίλο όρος.

Όμως η αλήθεια ήταν πως καιγόταν μέρος της παλιάς χωματερής, του αμαξοστασίου του Δήμου Φυλής και η εγκατάσταση του Κωστούλα (Θυγατρική της ΕΛΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕΒΕ ), όπου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες χαρτιού, πλαστικού και δεκάδες παροπλισμένα οχήματα.

Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος Φυλής, ενώ γνώριζαν τι συμβαίνει και σε τι οφείλεται το τοξικό νέφος, δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας προκειμένου να προστατευθούν και τους άφησαν να εισπνέουν τον τοξικό καπνό.

Εξέθεσαν χιλιάδες ανθρώπους σε κίνδυνο μόνο και μόνο για να προστατευτεί το διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών που έχει μετατρέψει την περιοχή σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τον κ. Χαρδαλιά και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δώσουν στη δημοσιότητα τις εκθέσεις που αφορούν την φωτιά στην περιοχή της χωματερής.

Καλούμε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τη σύσταση των αέριων ρύπων στη δυτική Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης 5/8.

Καλούμε τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και την Εισαγγελία περιβάλλοντος να διερευνήσουν το συμβάν.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συγκαλύπτει τέτοια σοβαρά συμβάντα για να μην θιγούν τα συμφέροντα του κυκλώματος των σκουπιδιών που θέλουν τη δυτική Αθήνα το μόνιμο σκουπιδότοπο της Αττικής.

8/8/2021

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας, oxixytafilis.blogspot.com – [email protected] – f/b: Δυτικό Μέτωπο

#ΦυλήΣχιστόSTOP

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button