ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια πολέμου στη Συρία – Ένα συγκλονιστικό βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη των ενόπλων συγκρούσεων στη Συρία. Δέκα χρόνια πολέμου, βίας, θανάτου και εκτοπισμού. Από την έναρξη του πολέμου το 2011 μέχρι και σήμερα, οι ζωές των Σύρων βρίσκονται υπό συνεχή απειλή. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία του πολέμου, σχεδόν 12 εκατομμύρια Σύροι –ο μισός πληθυσμός πριν από τον πόλεμο– είναι εκτοπισμένοι εντός και εκτός Συρίας, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη κρίση εκτοπισμού από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνολικά 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι στην Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, το Ιράκ και την Αίγυπτο. 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι –ο μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως– και οι περισσότεροι από αυτούς ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Στο βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αντικατοπτρίζονται όλα αυτά που συνέβησαν τα 10 χρόνια πολέμου, βίας και ξεριζωμού μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τεσσάρων Σύρων που ζουν εκτοπισμένοι στη χώρα τους.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την αρχή αυτής της κρίσης στη Συρία. Παρέχουν υποστήριξη σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια σε διάφορες περιοχές της χώρας, δωρίζοντας ιατρικό υλικό, ανοίγοντας νοσοκομεία και κλινικές και παρέχοντας υποστήριξη από απόσταση σε ιατρικές δομές και δίκτυα γιατρών σε περιοχές όπου η οργάνωση δεν είχε απευθείας πρόσβαση.

Σήμερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν υποστήριξη στους Σύρους που βρίσκονται εντός της Συρίας, καθώς και σε διάφορες γειτονικές χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button