ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δάσος: Οι διαρρήκτες “χτύπησαν” τη γνωστή ώρα

Το σπίτι του άνω κάτω βρήκε Χαϊδαριώτης, όταν επέστρεψε από σύντομη έξοδο. Οι κλέφτες είχαν κάνει την “επίσκεψή” τους όσο αυτός έλειψε.

Το περιστατικό συνέβη στο Άνω Δάσος, τη γνωστή ώρα. Δηλαδή, νωρίς το βράδυ. Όταν πέφτει το σκοτάδι και παράλληλα οι ένοικοι βγαίνουν για κάποια δουλειά ή ψώνια. Πιθανόν οι κακοποιοί παρακολουθούν και μόλις βρουν την ευκαιρία “χτυπούν”. Είναι η ώρα που χρειάζεται τη μεγαλύτερη προσοχή. Για παράδειγμα, ακόμη κι αν είναι ολιγόωρη η απουσία, πρέπει να μπαίνει σε λειτουργία ο συναγερμός. Το θύμα της χτεσινής επίθεσης δεν τον είχε ενεργοποιήσει.

Η διάρρηξη έγινε γύρω στις 9 μμ. Οι δράστες μπήκαν στο ισόγειο διαμέρισμα ανοίγοντας παράθυρο με λοστό. Έψαξαν παντού, αλλά όπως μάθαμε μάλλον έφυγαν χωρίς αξιόλογη λεία. Ενδεχομένως γιατί τώρα πια οι περισσότεροι αποφεύγουν να κρατούν στα σπίτια κοσμήματα ή μετρητά.

Ο συμπολίτης μόλις αντιλήφθηκε τη διάρρηξη κάλεσε την αστυνομία και έφτασαν γρήγορα δύο περιπολικά. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν μήπως βρισκόταν κάποιος ακόμα μέσα στο σπίτι.

Ο παθών προβληματίστηκε αν πρέπει να κάνει καταγγελία και να ακολουθήσει έρευνα από τη Σήμανση, ωστόσο οι αστυνομικοί του συνέστηκαν ότι, ακόμη κι αν δεν γίνει έρευνα, καλό είναι να κάνει μια μήνυση κατ΄ αγνώστων και να δηλώσει αντικείμενα αξίας που πιθανόν κλάπηκαν (αν έχει και φωτογραφίες, πχ ενός ρολογιού) ώστε να τα πάρει πίσω, αν βρεθούν οι δράστες και τα κλοπιμαία.

Όπως μας είπαν περίοικοι, στην ίδια οδό πριν από λόγο καιρό έγινε και άλλη διάρρηξη, ενώ κατά καιρούς έχουν “χτυπηθεί” σχεδόν όλα τα σπίτια. Κάποιος μας είπε ότι ένα βράδυ, πριν 15 μέρες περίπου είδε άγνωστο άτομο με κουκούλα και μάσκα να περπατάει στη συγκεκριμένη γειτονιά, ενώ στο τέλος του δρόμου τον περίμενε αυτοκίνητο με σβηστά φώτα, χωρίς ευδιάκριτο αριθμό κυκλοφορίας. Του φάνηκε ότι απομακρύνθηκαν όταν κατάλαβαν ότι κάποιος ασχολείται μαζί τους. Για καλό και για κακό ειδοποίησε την αστυνομία, που του απάντησε ότι καλώς τηλεφώνησε, ώστε να υπάρχει εγρήγορση για πιθανή δράση διαρρηκτών εκείνο το βράδυ στο Δάσος.

Γενικά, η ενημέρωση του 100 που αφορά περίεργες παρουσίες στις γειτονιές, για προληπτικούς λόγους (για έναν έλεγχο), είναι μια χρήσιμη διαδικασία που την συστήνει η Αστυνομία. Όχι φυσικά για κάθε έναν που δεν γνωρίζουμε, αλλά για άτομα που “σκανάρουν” αυλές και σπίτια, χτυπούν κουδούνια κτλ.

Αν είχαν και επαρκή δύναμη το ΑΤ και η Ασφάλεια Χαϊδαρίου, δηλαδή αν είχαμε αποτελεσματικότερη τοπική αστυνόμευση, θα ήταν ακόμη καλύτερα… Γιατί θα υπήρχε η δυνατότητα να “οργώνει” κάθε βράδυ το Δάσος ή τη Γρηγορούσα ή τον Προφήτη Ηλία κοκ αστυνομικό προσωπικό που ξέρει την περιοχή και τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Δεν θα μηδενίζονταν οι κλοπές, αλλά σίγουρα θα μειώνονταν. Οι ίδιοι οι κλέφτες θα καταλάβαιναν ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Αλλά εδώ παύει να είναι αστυνομικό ρεπορτάζ και μπαίνουμε στα κανάλια της πολιτικής… Υπάρχει η πολιτική βούληση να ενισχυθούν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button