ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δάσος: Αντίδραση κατοίκων στη λειτουργία συνεργείου – Τι λέει ο επιχειρηματίας

Εστία τριβής έχει δημιουργηθεί στο Δάσος σχετικά με τη δημιουργία συνεργείου αυτοκινήτων στην οδό Γ. Παπανδρέου. Οι περίοικοι κινητοποιούνται συλλέγοντας υπογραφές και κάνοντας παραστάσεις προς την πλευρά του Δήμου, προκειμένου να αλλάξει η χρήση γης του συγκεκτιμένου οικοδομικού τετραγώνου. Ο προβληματισμός τους αφορά την περιβαλλοντική και οικιστική υποβάθμιση της περιοχής τους, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του. Ο επιχειρηματίας, μιλώντας στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, λέει ότι θέλει μεν να φτιάξει συνεργείο, αλλά αρνείται ότι θα περιλαμβάνονται οι επιβαρυντικές εργασίες φανοποιείου – βαφείου.

Πιο συγκεκριμένα, από την ομάδα κατοίκων του Δάσους λάβαμε την παρακάτω επιστολή, που υπογράφουν 120 συμπολίτες:

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Χαϊδάρι, 20 Μαρτίου 2021

Αγαπητέ Δήμαρχε, Δημοτικό Συμβούλιο και λοιπές δημοτικές παρατάξεις,

Ως τρίτη γενιά κατοίκων του Δάσους Χαϊδαρίου, επί των οδών Πλάτωνος – Γ. Παπανδρέου – Αθ. Διάκου, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, προκειμένου να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας σχετικά με το άνοιγμα ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (επισκευή μηχανών, φανοποιείο, βαφείο) στη γειτονιά μας.

Η εν λόγω επιχείρηση θα εγκατασταθεί  στο κτίριο το οποίο βρίσκεται μεταξύ των οδών Γ. Παπανδρέου & Πλάτωνος (πρώην ταβέρνα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ).

Η λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε μια γειτονιά του Χαϊδαρίου, όπου βρίσκονται μόνο κατοικίες. Το συνεργείο μπορεί να χαρακτηρίζεται ως επιχείρηση «χαμηλής όχλησης», όμως αποτελεί εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης, στην οποία είμαστε ήδη εκτεθειμένοι εξαιτίας των Λ. Αθηνών και Γ. Παπανδρέου, δρόμων αυξημένης και βαριάς κυκλοφορίας.

Ακόμα, η πεζή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής μας προς τα σχολεία, την αγορά, τις πλατείες και λοιπές δραστηριότητες, θα γίνει δυσκολότερη λόγω της επιπλέον κυκλοφορίας και στάθμευσης αυτοκινήτων, τα οποία θα εξυπηρετούνται από το συνεργείο.

Παράλληλα, οι εργασίες που θα επιτελούνται στο χώρο αυτό και οι ώρες λειτουργίας του (8:00π.μ. – 17:00μ.μ.) θα εντείνουν την ήδη υπάρχουσα ηχορύπανση, με αποτέλεσμα την διατάραξη της ηρεμίας των κατοίκων των γύρω σπιτιών και πέραν των ωρών κοινής ησυχίας.       

Γίνεται, επομένως, εύκολα αντιληπτό ότι η έναρξη λειτουργίας μιας τέτοιας δραστηριότητας στη γειτονιά μας θα οδηγήσει  στην οικιστική υποβάθμισή της, θα αλλοιώσει το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και θα ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους.

Ζητάμε, λοιπόν, την υποστήριξη του δήμου μας και την άμεση αλλαγή χρήσης γης του οικοδομικού τετραγώνου 172, ώστε να μην επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιου είδους δραστηριοτήτων (όπως συνεργείο αυτοκινήτων κ.ά.), οι οποίες θα επιφέρουν μόνο προβλήματα και ίσως μας οδηγήσουν στην αλλαγή κατοικίας. Τέλος, σας παρακαλούμε για την άμεση σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου ώστε να εξεταστεί και να συζητηθεί το αίτημά μας.

«Δεν είμαι ούτε φανοποιός ούτε βαφέας»

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» επικοινώνησε με τον επιχειρηματία, που για πολλά χρόνια έχει συνεργείο στο Αιγάλεω. Όπως μας είπε, έχει μιλήσει με τους κατοίκους και τους διευκρίνισε πως το αντικείμενό του είναι αποκλειστικά μηχανικές επισκευές αυτοκινήτων και όχι εργασίες φανοποιείου και βαφείου. “Ασχολούμαι μόνο με τα μηχανικά προβλήματα, κυρίως σε κρατικά αυτοκίνητα, και ποτέ δεν χρησιμοποίησα έστω και ένα κιλό μπογιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί άδεια για φανοβαφείο αυτοκινήτων στο Δάσος”, μας είπε.

Όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση, υποστήριξε πως όταν σε ένα συνεργείο υπάρχουν τρία ακινητοποιημένα αυτοκίνητα προς επισκευή, δεν εκπέμπουν ρύπους.

«Είναι δυνατό με όλα αυτά τα έξοδα που έχω δημιουργήσει, να ξεκινήσω και να είμαι παράνομος;». Υποστήριξε ότι απευθύνθηκε στην Πολεοδομία Αιγάλεω και σε Πολιτικό Μηχανικό και εξασφάλισε άδεια για χρήση γης, πριν υπογράψει τα συμβόλαια με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button