ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δάφνη Δαφνίου: Τέλος μιας ιστορικής εποχής – Ζητείται ελπίς

Ένας θαυμαστός κύκλος στην ιστορία της Δάφνης Δαφνίου έκλεισε. Με ανακοίνωση στη σελίδα του συλλόγου η διοίκηση του Βασίλη Νέγρη δηλώνει την αποχώρησή της από τα ηνία της ομάδας, που αναδείχτηκε μια από τις κορυφαίες στην ιστορία της πόλης, σε όλα τα αθλήματα:

Δάφνη Δαφνίου: Τέλος μιας ιστορικής εποχής - Ζητείται ελπίς 3

Γ.Σ. Δάφνη Δαφνίου

Το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου είναι πάντα η αφετηρία για το άνοιγμα ενός άλλου μεγαλύτερου. Κι η ώρα αυτή έφτασε για εμάς,μετά από 9 χρόνια.

Ήμασταν μια παρέα, μείναμε μια παρέα, θα είμαστε πάντα παρέα.

Σ’ αυτά τα χρόνια μεγαλώσαμε και μαζί μας μεγάλωσε και η ΔΑΦΝΗ που αγαπήσαμε, η ΔΑΦΝΗ που πιστά και παθιασμένα υπηρετήσαμε και μας έδωσε αμέτρητες χαρές κι ελάχιστες πίκρες.

Υπερήφανοι, ευτυχισμένοι, δικαιωμένοι και χαμογελαστοί ευχόμαστε να δούμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές δόξας και αθλητικού μεγαλείου για την ομάδα της καρδιάς μας.

Ήρθαμε ενωμένοι, αποχωρούμε αγκαλιασμένοι με ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια υπόκλιση σε όλους όσους συνέβαλλαν, ώστε το δικό μας όραμα να γίνει πραγματικότητα. Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε κάνει γνωστή την παραίτησή του, μετά από εξαιρετική θητεία 2,5 χρόνων στο “τιμόνι” της Δάφνης, ο προπονητής της ομάδας Μάης Κωνσταντινίδης:

Δάφνη Δαφνίου: Τέλος μιας ιστορικής εποχής - Ζητείται ελπίς 5

“2,5 σεζόν στον πάγκο της Δάφνης έλαβαν τέλος. Ήταν μια φανταστική διαδρομή, που έφερε πολλές χαρές, λίγες λύπες και αμέτρητες εμπειρίες. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την διοίκηση του συλλόγου για την εμπιστοσύνη της και τις συνθήκες εργασίας, που παρείχε. Το σύνολο αυτών των ανθρώπων κατάφερε να ανεβάσει την Δάφνη Δαφνίου 4 κατηγορίες σε 5 σεζόν. Επίτευγμα σπάνιο σε όλη την ιστορία του ελληνικού basket. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον coach Sorotos Kostas για τους μήνες της συνεργασίας μας. Η δύσκολη προσπάθεια έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και αποτέλεσε προίκα για τις 2 επόμενες χρονιές. Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους παίκτες, που αποτέλεσαν τα εργαλεία, ώστε να ζήσει η ομάδα την πιο πετυχημένη περίοδο της ιστορίας της. Η άνοδος από την Β’ Εθνική στην Α2 και η παραμονή της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας είναι το σημαντικότερο κατόρθωμα του συλλόγου. Σε αυτό το διάστημα προσπάθησα ειλικρινά να δείξω το δρόμο της βελτίωσης σε όλους σας. Με κάποιους τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, με κάποιους λιγότερο. Απολογούμαι σε όσους στεναχώρησα, αλλά η πρόθεση ήταν πάντα για το κοινό καλό. Εύχομαι την καλύτερη δυνατή καριέρα σε όλους ανεξαιρέτως. Να ευχαριστήσω όλους με τους συνεργάτες προπονητές (Giorgos Pap , Theodosis Cholevas , Makris Nikos , Kostas Skoufakis) για την καθημερινή αφοσίωση και προσπάθεια τους, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι βγήκαμε όλοι λίγο καλύτεροι από αυτή την συμβίωση. Ειδική αναφορά στον team manager της ομάδας Steve Panagopoulos , που αποτέλεσε τον άνθρωπο-κλειδί για την καθημερινή λειτουργία μας. Είναι ένας άνθρωπος, με τον οποίο μας συνδέει μια σχεδόν δεκαετής πορεία, από διαφορετικές αφετηρίες και ξέρει πολύ καλά, πόσο εκτιμώ τις γνώσεις και τις προσπάθειες του. Τέλος να ευχαριστήσω την διοίκηση του Γ.Σ.Περιστερίου, με την πολύπλευρη βοήθεια της οποίας, ήρθε η πετυχημένη πορεία των δύο τελευταίων σεζόν. Εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα, πρωτίστως για τον σύλλογο, που ήταν κομμάτι της μπασκετικής μου ζωής για 9 χρόνια, όπως και προσωπικά για όλους τους ανθρώπους, που συμμετείχαν από οποιοδήποτε πόστο σε αυτή την πορεία. Υ.Γ. Andreas Polemis σε ευχαριστώ για όλα. Ξέρεις εσύ…”

Ζητείται ελπίς

Τι μέλει γενέσθαι; Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το διάδοχο σχήμα και τους στόχους που αυτό θα βάλει. Οι φίλοι της ομάδας θέλουν να πιστεύουν ότι θα συνεχίσει δυναμικά στην Α2, αλλά αυτό φαντάζει μάλλον δύσκολο, καθώς σε μια τέτοια εποχή δύσκολα αποφασίζει κανείς να επενδύσει στον αθλητισμό. Στη σφαίρα των σεναρίων ανήκει το ενδεχόμενο να γίνουν πιο στενές οι σχέσεις με την ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου ή να βρεθεί κάποιος άλλος επενδυτής που θα δελεαστεί από τη δυναμική της ομάδας και τη συμμετοχή της στην Α2. Στις 17 Ιουνίου έχει έκτακτη συγκληθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση και όλοι ελπίζουν μέχρι τότε οι ζυμώσεις να οδηγήσουν σε ένα δυνατό διάδοχο σχήμα.

Αυτή ήταν η τελευταία σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου των επιτυχιών: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νέγρης Βασίλειος, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δήμου Σπύρος, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λυμπερόπουλος Διονύσιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τσουμπανίδης Παναγιώτης, ΓΕΝ. ΑΡΧΗΓΟΣ: Γαλανός Ευρυσθένης, ΜΕΛΟΣ: Παπαβασίλης Απόστολος, ΜΕΛΟΣ: Καρόκης Νικόλαος, ΜΕΛΟΣ: Μικέλης Δημήτριος, ΜΕΛΟΣ: Αμπελίδης Χαράλαμπος.

Θυμίζουμε ότι η σημερινή διοίκηση ανέλαβε το 2011. Το 2015-16 η Δάφνη Δαφνίου βγήκε πρωταθλήτρια στην Α΄ κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α. και επανήλθε στις εθνικές κατηγορίες. Το 2016 -2017 βγήκε πρωταθλήτρια στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Το 2017 – 2018 αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική Κατηγορία.Το 2018 – 2019 κέρδισε την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία καλαθοσφαίρισης ανδρών, όπου αγωνίστηκε φέτος και κατατάχτηκε στην 10η θέση.

Δάφνη Δαφνίου: Τέλος μιας ιστορικής εποχής - Ζητείται ελπίς 7
Ένα χρόνος πριν. Στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς της ιστορικής ανόδου στην Α2.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Το γιόρτασαν με την ψυχή τους στο Κλειστό του Δάσους για την άνοδο της Δάφνης

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button