ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Χαμόγελο του παιδιού”: Είχαμε λάβει αναφορές για κακοποίηση του 17χρονου στη Μάνδρα

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό με τον νεκρό 17χρονο στη Μάνδρα, εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», τονίζοντας ότι «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του».

Η οργάνωση αποκαλύπτει πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των 8 παιδιών της οικογένειας του άτυχου έφηβου, τις οποίες είχε διαβιβάσει καταλλήλως.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν, πως 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:
● Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
● Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
● Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
● Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
● Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
● Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης».

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση με τον θάνατο του 17χρονου στην Μάνδρα εξελίσσεται σε ένα πραγματικό θρίλερ καθώς η ιστορία γίνεται όλο και πιο μπερδεμένη. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξεμπλέξουν το «κουβάρι» για να πέσει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.grο 14χρονος αδελφός του ο οποίος είναι ο τελευταίος που τον είδε ζωντανό, έχει αλλάξει αρκετές φορές την κατάθεσή του.

Τα δύο αδέλφια είχαν πάει μαζί στην περιοχή Λούτσα για να μαζέψουν τα πρόβατα, όπως είπε και ο πατέρας τους στους αστυνομικούς. Στην πρώτη του κατάθεση ο 14χρονος περιέγραψε ότι βοσκούσαν τα πρόβατα και κάποια στιγμή χάθηκαν μέσα στο δάσος. Επειδή δεν τον έβρισκε, έφυγε και γύρισε σπίτι. Αργότερα άλλαξε την κατάθεση λέγοντας ότι αφού έψαξε για τον 17χρονο γύρισε στο μαντρί.

Το σίγουρο είναι ότι ο 14χρονος δεν επέστρεψε στο σπίτι μετά την έρευνα για τον αδελφό του, όπως είπε αρχικά. Ο πατέρας τους πήγε στη στάνη, πήρε τον 14χρονο και αφού πρώτα επέστρεψαν στο σπίτι, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ΑΤ Μάνδρας.

Έρευνα στο σπίτι της οικογένειας και στη στάνη

Οι αστυνομικοί θα κάνουν έρευνα τόσο στο σπίτι της οικογένειας όσο και στη στάνη για να εντοπίσουν το όπλο του εγκλήματος. Δίπλα στον 17χρονο βρέθηκαν δύο φυσίγγια από καραμπίνα.

Ο πατέρας του θύματος είπε στις Αρχές ότι δεν έχει καραμπίνα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button