ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδαριώτες κτηνοτρόφοι με μονάδα πρότυπο!

Η οικογένεια Βραχλιώτη άφησε το 2013 το Χαϊδάρι για μια νέα αρχή στα Καλάβρυτα και όχι μόνο έστησε μια καινούργια καθετοποιημένη επιχείρηση από το μηδέν (εκτροφή προβάτων – παραγωγή φέτας), αλλά μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε να γίνει μονάδα πρότυπο στο χώρο της.

Διαβάζουμε λοιπόν στο kalavrytanews:

Οι νέοι κτηνοτρόφοι του υπομέτρου 6.3 του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης στη μονάδα των αδερφών  Γιάννη και Μάκη Bραχλιώτη στο Πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Η πρακτική άσκηση αποτελεί σημαντικό τμήμα της κατάρτιση των Νέων Κτηνοτρόφων και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο εκπαιδευόμενος περνά από το στάδιο της θεωρητικής κατάρτισης στο άμεσο πεδίο εφαρμογής μέσα στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί.

Στα πλαίσια της πρακτική άσκησης οι νέοι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη και συμμετείχαν στην παραγωγική διαδικασία της αγροκτηνοτροφικής επιχείρησης των αδελφών Βραχλιώτη στο Σκεπαστό Καλαβρύτων. Οι νέοι κτηνοτρόφοι συμμετείχαν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, στο χώρο της επαγγελματικής δραστηριότητας της μονάδας, ενημερώθηκαν για το σύστημά εκτροφής και διαχείρισης (Αναπαραγωγή, διατροφή) που εφαρμόζει η κτηνοτροφικής μονάδα. Είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της και να δουν όλο τον εξοπλισμό που διαθέτει (αρμεκτήριο, παρασκευαστήριο ζωοτροφών). Η πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών τους.

Περισσότερα για το μεγάλο άλμα των Βραχλιώτηδων εδώ:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button