ANIMALS

Χαϊδάρι: Βαριά καταδίκη για την οικογένεια που υποχρέωνε να ζουν οι 4 γάτες τους μέσα στην βρώμα και τις ακαθαρσίες

ολγα γαβακη 

Την τρίτη 22/2/22 καταδικάσθηκε από το Β’ τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η Μ.Μ., ιδιοκτήτρια 4 γατών, η οποία υποχρέωνε τα ζώα που διατηρούσε μαζί με τον σύζυγό της να ζουν εξαθλιωμένα εντός της οικίας τους.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκα τον Σεπτέμβρη του 2020 ως εργαζόμενη στην υπηρεσία αδέσποτων ζώων του Δήμου Χαϊδαρίου από τον τότε διοικητή Α.Τ. Χαϊδαρίου, Κωνσταντίνο Παχή, ότι κατά την διαδικασία αποβολής (έξωσης) από οικία είχαν εντοπισθεί ζώα τα οποία θα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλο προσωρινό χώρο φιλοξενίας μέχρι η οικογένεια να βρει μόνιμη στέγη. Κατά την επίσκεψή μου στην οικία για την εκτίμηση της καταστάσεως αντίκρισα εικόνες φρίκης που δεν είχα ξαναδεί στην ζωή μου.

Ζώα άκρως φοβικά τα οποία ήταν υποχρεωμένα να ζουν σε ένα μικρό δωμάτιο της οικίας. Οι γούνες των ζώων είχαν επάνω τους κολλημένα κόπρανα τα οποία είχαν γίνει μια μάζα σε συνδυασμό με το μακρύ τρίχωμα. Τα ζώα είχαν αποκτήσει κάτι σαν πανοπλία αν μπορούμε να το παρομοιάσουμε από κόπρανα ετών μπερδεμένα μέσα στο τρίχωμά τους. Οι εικόνες ντροπής που αντικρίσαμε μαζί με τον δικαστικό λειτουργό και τα όργανα του Α.Τ δεν μας επέτρεψαν να αφήσουμε ατιμώρητη την δράστρια, η οποία επέμενε ότι αγαπούσε και φρόντιζε τα ζώα της.

Άμεσα καταγγέλθηκε το συμβάν στον αρμόδιο εισαγγελέα ζώων, που διέταξε την αφαίρεσή τους και την υπό μεσεγγύηση απόδοσή τους στον Δήμο Χαϊδαρίου. Τα ζώα μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο των Κωνσταντίνου Μπεθάνη & Sarahs Poeiro όπου παρέμειναν σε νοσηλεία για έναν μήνα μιας και νοσούσαν από λοιμώδεις ασθένειες.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη ημέρα που μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο, όπου αντικρίζοντας οι γιατροί τα ζώα δήλωσαν ότι δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσουν σε εξετάσεις εάν δεν αφαιρεθεί η μάζα που τα περιέβαλε μιας και δεν ήταν εφικτό να μπει βελόνα στο δέρμα τους. Τα ζώα κουρεύτηκαν με τεράστια δυσκολία και πολύωρη προσπάθεια και αποκαλύφθηκε ότι ήταν σκελετωμένα και με σημεία σήψης ανά τόπους. Η μυρωδιά τους ασύλληπτη!

Μεταφέρθηκαν σε πανσιόν όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα δύο εξ αυτών που κατάφεραν να επιβιώσουν. Το δικαστήριο καταδίκασε την ιδιοκτήτρια, η οποία, όταν της αφαιρέθηκαν τα ζώα, δήλωνε ότι τα αγαπούσε και τα φρόντιζε κατηγορώντας με προσωπικά αλλά και τον τότε διοικητή Κωνσταντίνο Παχή “δήθεν φιλοζωους” απαιτώντας μας την επιστροφή των ζώων και την οικονομική αποζημίωση για το ψυχικό τραύμα που της δημιουργήσαμε.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε κατά της ενοχής της ιδιοκτήτριας με 3 χρόνια φυλάκιση με ελάχιστη έκτιση της ποινής 3 μηνών + 10.000 € πρόστιμο + έξοδα δικαστηρίου + έξοδα μεσεγγυήσεως, μιας και ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει καταβάλει μέχρι στιγμής 2.500 € σε νοσηλεία και 4.500 € για την παραμονή των ζώων σε πανσιόν.

Ηθική ικανοποίηση για όλους εμάς που αγωνιζόμεθα για το δίκαιο αυτών των αθώων πλασμάτων. Η απόφαση αυτή μας οπλίζει με δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κωνσταντίνο Παχή διευθυντή πλέον δυτικής Αττικής της ελληνικής αστυνομίας όπου φρόντισε με προσωπικό ενδιαφέρον για την τύχη των ζώων και στον συνεργαζομενο με τον Δήμο μας κτηνίατρο Κωνσταντίνο Μπεθάνη, που στήριξε με την κατάθεσή του στο δικαστήριο το δίκαιο των ζώων.

Οφείλουμε σαν κοινωνία ένα τεράστιο συγνώμη απέναντι σε όλα αυτά τα πλάσματα για τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε και τα μαρτύρια που υποβάλλονται. Είτε σε αυτά που βρίσκονται στους δρόμους ή πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών. Είναι μικροί άγγελοι που μόνο αγάπη είναι φτιαγμένα να δίνουν, εκτιμήστε τα όπως τους αξίζει.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button