ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Τέλος η… ατέλεια στους πολιτικούς γάμους – Με “κόμιστρο” η μετάβαση στη νέα ζωή

Παντρεύεστε; Περάστε πρώτα από το ταμείο του Δήμου. Η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε να επιβάλει για πρώτη φορά ειδικό τέλος στους πολιτικούς γάμους που τελούνται στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου. Θα υπάρχει διαφοροποίηση τιμής για δημότες – κατοίκους και μη, σε κάθε περίπτωση πάντως το “κόμιστρο” για τη νέα ζωή θα είναι κατά τι φτηνότερο από τον θρησκευτικό γάμο.

Μιλώντας αποκλειστικά στο «Χαϊδάρι Σήμερα» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αργυρόπουλος, χαρακτήρισε την επιβολή τέλους ως λογική. “Θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα καλύπτει τις υπηρεσίες καθαριότητας, το κόστος ηλεκτροφωτισμού και τις υπερωρίες κάποιων υπαλλήλων, τις συγκεκριμένες ώρες. Το συγκεκριμένο ειδικό τέλος εφαρμόζεται σε πολλούς Δήμους σε πανελλαδικό επίπεδο, που ξεπερνάει ακόμα και τα 500 ευρώ σε κοσμοπολίτικες περιοχές!”, μάς λέει.

Στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου τελούνται κατά μέσο όρο περίπου 300 γάμοι το χρόνο, με τους περισσότερους να γίνονται Σάββατο και Κυριακή. Ειδικότερα την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο πραγματοποιούνται στο Παλατάκι και όχι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το συγκεκριμένο τέλος θα είναι ενιαίο, δεν θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και θα πηγαίνει στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Απαραίτητα θα πρέπει να προπληρώνεται από το ζευγάρι.

Αυτό θα είναι το τέλος τέλεσης πολιτικού γάμου

Το θέμα θα συζητηθεί στη Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η δημοτική αρχή θα εισηγηθεί τα εξής: Το συγκεκριμένο τέλος να ανέρχεται σε 30 ευρώ για γάμους που γίνονται εντός του ωραρίου των υπηρεσιών του Δήμου και 50 ευρώ για εκτός ωραρίου, για όλους τους δημότες και κατοίκους. Για τους ετεροδημότες – κατοίκους άλλων Δήμων το τέλος θα είναι 40 και 60 ευρώ, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα η τέλεση των πολιτικών γάμων στην πόλη μας ήταν εντελώς δωρεάν για όλους και γι’ αυτό το λόγο πολλά ζευγάρια έρχονταν ακόμα και από πολύ μακρινές περιοχές στο Χαϊδάρι, για να κάνουν το γάμο τους. Μάλιστα, όπως είχε παρατηρήσει πρώην αντιδήμαρχος, δεκάδες  ζευγάρια παντρεύονταν χωρίς καν βέρες, αφού δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τις αγοράσουν!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button