ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Ολοκληρώνεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιότιμοι συμπολίτες,

Ο Δήμος μας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην «Τρίτη θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο Χαϊδαρίου».

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, εφαρμόζοντας τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες για επιδίωξη βιώσιμων αστικών μεταφορών, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο προδιαγράφει το μελλοντικό σύστημα μετακινήσεων της πόλης μας.

Στο πλαίσιο της 3ης Θεματικής Διαβούλευσης, καλείσθε να τοποθετηθείτε επί των μέτρων που προτείνονται στο σύνολο του Δήμου. Παρακαλούμε αφιερώστε 15 λεπτά για να εξετάσετε τις προτάσεις.

Ο σύνδεσμος της έρευνας είναι ο εξής:

(Πολίτες)

https://forms.gle/jGBvzcpG2DoCYwRGA

(Φορείς)

https://forms.gle/4JFq2ZpDRPQvqsmKA

Tα μέτρα περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες:

• Μηχανοκίνητη κυκλοφορία
• Πεζή μετακίνηση και ποδηλατικό δίκτυο
• Μέσα μαζικής μεταφοράς
• Διαχείριση στάθμευσης
• Δράσεις ευαισθητοποίησης

Θεμελιώδης στόχος του ΣΒΑΚ είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος που από τη μία θέτει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης και των μέσων μαζικής μεταφοράς και από την άλλη περιορίζει την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ένα αστικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οχλήσεις και ρύπους που προέρχονται από τις μεταφορές και φιλικότερο προς τον άνθρωπο, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την παρεχόμενη ποιότητα ζωής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button