ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Νέο ξεκίνημα για τα σχολεία, με χαμηλό ιικό φορτίο στην πόλη

“Όλα έτοιμα για το άνοιγμα Δημοτικών Σχολείων και Βρεφονηπιακών Σταθμών, την ερχόμενη Δευτέρα”.

Όπως είπε στο Χαϊδάρι Σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μάνος Πετούσης, ολοκληρώθηκε η πρόσληψη νέων καθαριστριών. Οι συμβάσεις τους είναι τετράμηνες. Ακόμη τα σχολεία του Χαϊδαρίου έχουν ήδη προμηθευτεί με απολυμαντικά και υλικά καθαριότητας, από εταιρική χορηγία.

Αίσια εξέλιξη φαίνεται ότι υπάρχει και σχετικά με τις περιβόητες μάσκες. Θυμίζουμε ότι η πρώτη παρτίδα τους ήταν εκείνη με τις τεράστιες διαστάσεις, που προκάλεσαν σάλο. Η δεύτερη, αυτή στην οποία αναφερόμαστε, καθυστέρησε 3 ολόκληρους μήνες μήνες! Ο Δήμος, λοιπόν, παρέλαβε από το Υπουργείο Παιδείας μάσκες, σε κατάλληλες διαστάσεις. Θα μοιραστούν στα σχολεία και θα δοθούν από δύο σε κάθε μαθητή.

Το επιτελείο του Τμήματος Παιδείας του Δήμου βρίσκεται σε επαφή με τους διευθυντές και τους διδάσκοντες, λέει ο κ. Πετούσης.

««Το Χαϊδάρι έχει πολύ χαμηλό φορτίο»

Ο αντιδήμαρχος εκφράζει την αισιοδοξία του: «Ανοίγοντας τα σχολεία θα είμαστε σε καλή κατάσταση αναφορικά με την πανδημία και κρούσματα». Επικαλείται τα πρόσφατα rapid test στο Χαϊδάρι, όπου στα περίπου 450 δείγματα προέκυψε ένα μόνο θετικό. «Το Χαϊδάρι έχει πολύ χαμηλό φορτίο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάς είπε επίσης πως πριν από τις αργίες των εορτών τα σχολεία ήταν ανοιχτά. Οι διευθυντές ήταν στα γραφεία τους και υπήρχαν καθηγητές που έκαναν τηλεκπαίδευση από τις τάξεις τους. Επίσης οι καθαρίστριες εργάζονταν κανονικά, άρα τα κτήρια είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Δεκεμβρίου, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Μιχάλη Σελέκου. Ζήτησε να μάθει τι μέτρα έχει πάρει η δημοτική αρχή για την απολύμανση των σχολείων και το προσωπικό καθαριότητας

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

  • Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Τα σχολεία πρέπει να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά
  • Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία. 
  • Σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.
  • Σχολαστικοί καθαρισμοί για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.
  • Διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης. Ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).
  • Όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button